Lyt til artiklen

»Der behøver jo ikke være dårligt gulv for begge hold.«

Niklas Landin sagde det med et skævt smil. For godt nok er forholdene ens for begge hold på banen, men det er ikke optimalt at spille på.

Det slog målvogteren fast, da han skulle sætte ord på sejren over Tunesien på 34-21.

En kamp, hvor danskerne i særligt første halvleg havde problemer, og her nævnte han gulvet som en mulig faktor, der spillede ind.

»Det var en kamp, hvor vi haltede lidt efter i starten og ikke kom op i samme tempo, som vi har gjort de andre kampe. Jeg ved ikke, om vi ikke rigtig havde den rigtige spænding på fra kampens start, eller om vi også måske kan begynde at mærke det hårde gulv lidt for meget. Jeg var ret sikker på, hvis vi kunne blive ved at køre på og presse dem, så ville de knække på et tidspunkt, og det lykkedes også,« sagde Niklas Landin.

For gulvet er ikke helt, som spillerne er vant til, forklarede han. Og det sætter sig.

»Det er følelsen af, du ikke rigtig kan komme væk fra gulvet. Du kan ikke rigtig sætte af, der er ikke noget fjeder i det. Det er stenhårdt, når du lander og skal sætte af. Det tror jeg da især bagspillerne kan mærke,« lød det fra Niklas Landin.

Han forklarede, at det ofte er sådan, når de spiller ovenpå is – der er nemlig til dagligt ishockey på programmet i Malmø Arena.

Gulvet i Malmø Arena er ret hårdt, fortæller de danske spillere. Og det kan mærkes.
Gulvet i Malmø Arena er ret hårdt, fortæller de danske spillere. Og det kan mærkes. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Så er det svært at lægge gulv, hvor der kommer den fjedring, der er på et normalt halgulv,« sagde den danske stjerne, der ikke selv mærker det store til det, men han kunne forestille sig, det kunne være hårdt for hofterne, hvis en spiller får et skub i luften, inden han lander.

På trods af lidt udfordringer gik Danmark dog stensikkert videre til mellemrunden, og udover sejren kunne Niklas Landin også juble over noget andet.

»Jeg kom godt i gang i anden halvleg, det var jeg glad for. Det var en kamp, jeg meget gerne ville sætte mit præg på dels fordi det var sidste gruppekamp men også fordi, det var mit jubilæum. Så var det ekstra vigtigt for mig,« smilede målmanden, der tirsdag aften rundede 250 kampe i landsholdstrøjen.

I mellemrunden, der starter torsdag, venter Kroatien, Egypten og USA.