Lyt til artiklen


Der skete lige præcis det, der ikke måtte ske. En skade. Med kort tid til slutrunden.

»Jeg frygtede for VM. Jeg tænkte, det var færdigt. Ikke lang tid til slutrunden og så med sådan en skade …«

Sådan lyder det fra Mathias Gidsel, der da heller ikke fik de bedste prognoser til at starte med tilbage i oktober, da han blev skadet under en landskamp mod Sverige.

Det var tommelfingeren, den var gal med. En afrevet ledbåndskapsel og en mulig operation, der ville knuse VM-drømmen.

»Men så kom de første prognoser, og selv om jeg ikke har nået at spille meget håndbold, så er jeg klar. Det gik bedre end forventet. Fra kamp til kamp har jeg taget store skridt,« siger Mathias Gidsel, der heldigvis er ovenpå igen.

Han slap for operationen, men efter en knæskade i januar og det efterfølgende chok i oktober har tankerne da kørt lidt i hovedet på Füchse Berlin-spilleren.

For han gjorde først comeback i december, få uger før årets VM.

»Jeg har været lidt bekymret efter de store skader, jeg allerede har haft. To på et år. Men derfor er den nye kontrakt også med til at skabe tryghed, da jeg ved, at jeg har et arbejde de næste fem år,« siger Gidsel, der har forlænget sin kontrakt med den tyske klub, så den nu først udløber i 2028.

Mathias Gidsel blev skadet med få måneder til VM.
Mathias Gidsel blev skadet med få måneder til VM. Foto: BERNADETT SZABO
Vis mere

Og i dag er skaden ikke noget, der generer ham – heller ikke mentalt.

»Jeg har det for godt til at være sur over en fingerskade. Der er mange, der har det værre end mig. Og selv om det er irriterende og forstyrrende, så er jeg for glad til, at det river glæden væk under mig. Man bliver skadet en gang imellem,« siger Mathias Gidsel, der også har taget en læring med fra skadesperioden.

»Jeg har lært, at jeg ikke vil gå på kompromis med min spillestil, for så er jeg ikke glad, når jeg træder ind på banen. Så må jeg blive skadet i perioder, det koster. Men ikke for mange.«

VM i håndbold bliver afviklet fra 11. til 29. januar. Danmark møder Belgien, Bahrain og Tunesien i den indledende pulje, hvor første danske kamp spilles 13. januar klokken 20.30.