Lyt til artiklen


Nikolaj Jacobsen skulle have styr på Frankrig, inden han kunne lægge hovedet på puden.

Efter sejren i polske Gdansk fløj danskerne tilbage til Stockholm og var sent hjemme i Sverige, hvor VM-finalen venter søndag mod Frankrig.

»Jeg lagde mig til at sove klokken 5 i morges. Jeg havde lidt at få styr på, inden jeg lagde mig til at sove. Det er ikke blevet til mange timers søvn endnu,« siger landstræneren.

Og dét, der holdt ham oppe, var Frankrig. De helt store stjerner under dette VM for Danmark havde fået fri fra pressen lørdag for at hvile.

»Vi er lidt i søvnunderskud og kom sent hjem natten til lørdag, men ellers ser det rigtig fint ud. Spillerne skal slappe af, vi skal se noget video, folk skal have noget behandling og koble hovedet fra og måske også have lidt tid lige nyde, at turneringen er forløbet, som den er,« siger Jacobsen.

Mens han udskød nattesøvnen for at forberede sig på franskmændene, blev han klogere på, hvad der venter i VM-gyseren klokken 21 søndag.

»De spiller virkelig noget god håndbold. De har spillet flotte kampe mod Tyskland, Spanien og Sverige.«

»Det bliver en kamp om at styre Nicolas Tournat og Ludovic Fabregas på stregen. Samtidig med, at du ikke giver for meget plads, skal du styre Elohim Prandi, nedim Remili og Dika Mem. Tre verdensklasseskytter.«

»Det er en balancegang, det må vi finde ud af, hvordan vi får skruet sammen. Mod svenskerne fik de to stregspillere lov at ødelægge det svenske forsvar, det skal vi have forhindret,« lyder det fra Jacobsen.

Du kan følge hele VM-finalen på bt.dk søndag. Før, under og efter, mens vi bager op til kampen klokken 21.