Frankrig vandt 1-0 over Peru, hvilket gør Frankrig klar til en ottendedelsfinale, mens Peru er færdig ved VM.

En smal 1-0-sejr over Peru var nok til Frankrig torsdag ved VM i fodbold i Rusland.

Sejren blev hevet i land takket være en scoring af Kylian Mbappe i første halvleg, og den betyder, at Frankrig er sikker på at skulle spille ottendedelsfinale som det første hold i Danmarks VM-gruppe.

Tilsvarende er Peru sikker på at være færdig i turneringen, når den sidste gruppekamp er spillet.

Frankrig topper gruppe C med seks point foran Danmark, der har fire point.

Australien har et enkelt point, mens Peru efter nederlag på 0-1 til Danmark og til Frankrig ikke kan nå videre fra gruppen med nul point.

I de sidste gruppekampe 26. juni skal Danmark i kamp mod Frankrig, mens Peru møder Australien, der har en dårligere målscore end Danmark inden de sidste kampe.

FC Barcelonas Ousmane Dembélé var droppet hos Frankrig, hvor der var plads til Olivier Giroud i stedet.

Hos Peru var anfører Paolo Guerrero med i modsætning til opgøret mod Danmark, efter at han kort før VM alligevel fik lov at deltage på trods af en kokaindom.

Raphaël Varane var tæt på med et hovedstød, og Frankrig dominerede i det første kvarter.

Hugo Lloris spillede sin landskamp nummer 100 i Frankrigs mål, og Lloris måtte redde fornemt på et forsøg fra Guerrero efter en halv time.

Kort efter var Frankrig farlig igen, og få minutter senere blev det 1-0 til Frankrig. En afslutning fra Giroud blev rettet af, og Kylian Mbappe kunne nemt sparke bolden i mål.

Den scoring gjorde Mbappe til Frankrigs yngste målscorer nogensinde ved et VM. Mbappe er 19 år og 183 dage, mens David Trezeguet var 20 år og 246 dage, da han blev landets yngste målscorer ved en VM-slutrunde.

Første halvleg var en livlig omgang, som franskmændene trak sig bedst ud af, og Jefferson Farfán blev sendt på banen for Peru i stedet for Yoshimar Yotún.

Peru kom da også ud til anden halvleg med optimisme, og efter seks minutter smækkede Pedro Aquino bolden på det franske træværk fra distancen.

Efter en times spil faldt tempoet og presset fra peruanerne en anelse, og den fodboldglade nation magtede ikke at få udlignet og må sande, at VM er slut efter sidste gruppekamp mod Australien.