Lyt til artiklen

Burde Danmark have ignoreret FIFAs forbud?

I seneste afsnit af B.T.s VM-podcast, 'VM-Vinduet', falder snakken undervejs på den såkaldte 'armbinds-gate', der har præget debatten i de seneste par VM-døgn.

Flere lande som Danmark, England, Tyskland og Holland havde planlagt at spille med det regnbuefarvede 'OneLove'-armbind, men droppede det igen, da FIFA truede med, at armbindet ville udløse en sportslig straf.

Den tidligere FCK-stjerne Michael 'Mio' Nielsen er med i studiet.

Han er for det første enig med afsnittets anden gæst, Keld Heick, i, at det politiske spil ikke er spillernes ansvar, men tilføjer i forhold til den generelle håndtering:

»Bevidst om, hvor det bliver spillet henne, og det, der også har været i optakten til VM, så burde man have haft en strategi for, hvordan vi forholder os til det.«

Michael 'Mio' Nielsen fortsætter:

»Det med at skulle spille med det regnbuefarvede anførerbind – der skulle de bare have gjort et statement. Det havde været så fantastisk, hvis der bare havde været én, der havde sagt, 'prøv at høre, jeg spiller med det, om jeg så får et gult kort'.«

Han medgiver, at det ikke er en nem situation at stå i. Han havde bare håbet på, at nogle af de forskellige nationer havde turde gå imod FIFA.

»Havde vi været lille Danmark, som havde taget den der, så kunne du rejse frit rundt gratis i Europa resten af året,« tilføjer Michael 'Mio' Nielsen med et smil.

Se Michael 'Mio' Nielsen kommentere armbinds-gate i videoen øverst.

Herunder kan du høre hele podcast-afsnittet, hvor du blandt andet også får en frisk vurdering af landsholdet og høre Keld Heick fortælle om dengang, han spillede fodbold mod kronprins Frederik.