Lyt til artiklen


Landstræner Nikolaj Jacobsen giver ikke meget for norske roser.

Nordmændenes landstræner Jonas Wille mener ellers, at Danmark er favoritter.

»Danmark har en meget 'bredt' hold med tre til fem spillere på hver position i ypperste verdensklasse,« siger han til VG.

Er det en norsk presbold - eller er du enig?

»Jeg er ligeglad med, hvem der er favoritter og ikke er. Jeg ved, hvor svært det er at vinde en slutrunde. Nu har jeg siden 2018 skulle høre, at vi altid er favoritter. Så det bliver sådan lidt…,« siger han og fortsætter:

»Jeg er sådan set ligeglad med, hvad andre synes, vi er. Vi er blandt favoritterne, og vi kan vinde turneringen. Andre hold har også den mulighed. Men hvad Jonas (Wille, red.) og alle mulige andre synes, det tror jeg, efterhånden er ligegyldigt for det her hold.

»Jeg har været favorit i alle slutrunder, jeg har været til siden min første i 2018. Om det er rigtigt eller forkert, ved jeg ikke, men jeg ved, den kommer - men jeg gør mig ikke meget notist af,« siger han.

Danmark møder Belgien i den første kamp - og selvom Danmark er massive favoritter, skal man ikke regne med, at profilerne bliver sparet. Det kommer ikke til at ske under Nikolaj Jacobsen.

»Jeg kan læse, at jeg skal spare folk i indledende runde, så folk er friske. Det ved I udmærket godt, at det ikke kommer til at ske. Jeg spiller med de bedste spillere på banen. Jeg tænker ikke længere frem - først og fremmest skal man dertil,« siger han.

Du kan følge kampen før, under og efter her på bt.dk. Kampen spilles 20.30 fredag aften.