Lyt til artiklen

Danmark skuffede i VM-åbneren mod Tunesien og hentede kun et point med 0-0.

Skuffelsen lyste ud af samtlige danske spillere, da de skulle gøre status over præstationen, og Christian Eriksen var ingen undtagelse.

Men samtidig havde han overskud til lave lidt sjov med, at han i det mindste spillede mere end ved sidste slutrunde, hvor Eriksen som bekendt faldt om i første halvleg i EM-premieren mod Finland.

»Det var personligt fedt. Der skete noget sidste år, så jeg ikke spillede så meget i slutrunden, men nu er jeg tilbage og har spillet den første kamp, det var mere, end jeg nåede sidst. På det punkt er vi et godt sted,« siger Christian Eriksen og får alle omkring sig til at grine.

Han fortsætter:

»Men det var dejligt at være med og kunne spille for landsholdet i en stor slutrunde som det her. Det var fedt,« slår Eriksen fast.

Mens der på Eriksens egne vegne var noget at glæde sig over i forhold til EM-premieren, var der ikke ret meget, der gik Danmarks vej – ud over det ene point.

»Om det var nogle nerver eller koncentration, det ved jeg ikke helt, men jeg synes ikke, at vi i store dele af første halvleg får den ro på kuglen, som vi plejer at have, og vi får ikke rigtigt skabt det, vi skal,« analyserer Christian Eriksen og tilføjer:

»Det gør, at vi selvfølgelig spiller lidt for meget på deres præmisser, det var meget intenst med mange tacklinger og dueller, og vi får ikke rigtigt flyttet bolden hurtigt nok, og så kommer vi i nogle situationer, vi ikke rigtigt burde komme i. I sidste ende kører de på intensiteten, og vi mangler bare kvalitet.«

Tunesien havde massiv opbakning fra lægterne i Doha, men det var ikke noget, der påvirkede Danmark negativt, mener Eriksen.

»Vi vidste, hvad de ville komme med, og kulissen med deres fans var bare fed at spille i, det var ærgerligt, at det ikke var med mange danske fans, men det var trods alt rødt, men ja, det var egentlig ikke nogen overraskelse.«

Danmark møder Frankrig i næste gruppekamp i Qatar.