Argentinas præstationer har været meget svingende ved VM i Brasilien, hvor superstjernen Lionel Messi har været forskellen i alle Argentinas kampe. Men løsningen på deres problemer kunne være at pille ham ud.

Sådan lyder det fra EM 92-spilleren Henrik 'Store' Larsen i Politiken, hvor han har sin egen klumme og giver sit bud på, hvordan Argentina kan løse holdets spillemæssige problemer, når det møder Belgien i kvartfinalen ved VM.

- Det er et tænkt eksempel for at sætte lidt debat i gang. Det er set før, hvis man tager stjernen ud, så rokerer man rundt og løfter sig, siger Henrik 'Store' Larsen til BT.

Henrik Larsen husker tilbage på EM 92, hvor man i den sidste gruppekamp mod Frankrig skulle bruge en sejr. Her tog landstræner Richard Møller Nielsen en af holdets største stjerner, Brian Laudrup, ud og satte Lars Elstrup ind, som derefter scorede kampens afgørende mål ti minutter senere til 2-1.

- Det ville svare til det samme, hvis Messi blev taget ud. Det var Brian, der lagde op til alle vores mål, og ham tog man ud i vores vigtige kamp, siger Henrik Larsen.

Det samme mener han, man kan sige, når det kommer til spillere som Brasiliens Neymar og Argentinas Messi, som spillet er bygget op omkring. Det får spillerne på holdet til at lægge ansvaret fra sig og i stedet lægge alt på skuldrene af deres største stjerne.

- Det er det samme, hver gang de er i angreb, så kigger de efter, hvor Neymar er eller hvor Messi er. Vi kiggede også kun efter Brian og Michael Laudrup, da jeg spillede på landsholdet, siger Henrik Larsen.

Derimod ville spillere som Angel di Maria tage mere ansvar, og resten af holdet ville blive styrket kollektivt, hvis de ikke hele tiden skulle se efter, hvor Messi er på banen, mener 'Store'.

Henrik Larsen erkender dog, at det vil kræve at, Argentinas landstræner, Alejandro Sabella, er villig til at gamble, hvis han skal tage Messi ud, for han anerkender, at Messi har været Argentinas bedste i alle holdets kampe.

Med på europamesterholdet i 1992 var også Flemming Povlsen, men han er ikke med på idéen om at droppe Messi i den argentinske startopstilling.

- De må aldrig tage Messi ud. Det er ham, der kan afgøre kampene igennem én eller to aktioner. Ligesom han har gjort ved VM og været Argentinas bedste i alle deres kampe, siger Povlsen.

Derimod skal de se på en spiller som Gonzalo Higuain, der slet ikke har leveret, mener han. Flemming Povlsen peger på, at Messi dermed kun har Angel di Maria som legekammerat i angrebet, og hvis det er de eneste to, der skal lukkes ned for at stække Argentina, så bliver det for nemt for modstanderne, lyder det.

Derfor synes den tidligere landsholdsangriber, at Argentina burde løsne op for et par af de midtbanespillere, der mest koncentrerer sig om at kontrollere, så der kunne blive mindre fokus på Messi.