Det internationale fodboldforbund, FIFA, går ind i lørdagens VM-ballade mellem den tyske og svenske bænk. Det skriver den tyske avis Bild ifølge svenske Expressen.

FIFA har startet en undersøgelse af episoden, der startede med hånende tyske klap mod den svenske bænk og endte med råb og skubberi mellem lejrene.

»Det er ikke sikkert, at de kan komme tilbage,« skriver avisen om de to tyske ledere, hvoraf den ene siden har undskyldt for sin adfærd med ordene: ‘Det var ikke okay’.

Du kan se episoden her.

Det var Tysklands sene scoring i overtiden, der fik de to tyske ledere til at skynde sig over til den svenske bænk og hovere ved at klappe og pege fingre.

Det fik den svenske landstræner, Janne Andersson, og andre fra det svenske hold til at tænde af, hvorefter der udbrød håndgemæng og tumult på sidelinjen:

»Nogle af de tyske ledere fejrede sejren ved at løbe imod os og håne os med fagter. Respektløst. Det gjorde mig virkelig sur. Der var mange på vores bænk, som reagerede. Sådan opfører man sig ikke,« sagde Janne Andersson efterfølgende til den svenske avis Aftonbladet.

Det Tyske Fodboldforbund har siden beklaget episoden med 'Ursäkta', som på svensk betyder undskyld.

»Det var en følelsesladet kamp. Til sidst var der nogle reaktioner eller fagter fra vores stab mod den svenske bænk, som var for følelsesladede. Derfor har vi undskyldt over for den svenske træner og hans hold. 'Ursäkta'.«

Toni Kroos blev Tysklands helt, da han i overtiden scorede det afgørende mål til 2-1 over Sverige.
Toni Kroos blev Tysklands helt, da han i overtiden scorede det afgørende mål til 2-1 over Sverige. Foto: MICHAEL DALDER
Vis mere

Tysklands knebne sejr over Sverige gør, at tyskerne selv kan afgøre deres VM-skæbne, når de den 27. juni møder Sydkorea i den sidste gruppekamp.

En sejr på 2-0 vil sende tyskerne videre i gruppen, som lige nu toppes af Mexico.

Sverige er heller ikke ude af VM og kan med en sejr over Mexico også være med i ræset om videre avancement til ottendedelsfinalerne.

VM slutter den 15. juli med finalen i Moskva.