Lyt til artiklen

De har været i vælten i flere dage på grund af One Love-anførerbindet, som det danske landshold har valgt at droppe efter FIFA-trusler.

Nu har Dansk Boldspil-Union (DBU) indkaldt til krisemøde onsdag.

Det sker på baggrund af de seneste dage og ugers begivenheder, oplyser forbundet.

På pressemødet, der afholdes klokken 12 dansk tid, vil formand Jesper Møller, direktør Jakob Jensen og fodbolddirektør Peter Møller være til stede.

DBU havde i forvejen planlagt en presseseance om eftermiddagen før træningen, men pressemødet med ledelsen var ikke oprindeligt på programmet.

Særligt Jesper Møller har fået kritik for ikke at være synlig nok i den livlige debat, der har omgærdet VM-slutrunden i Qatar.

Men tirsdag dukkede han pludselig op sammen med den meget omtalte FIFA-præsident Gianni Infantino og Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, som er med til VM som formand for DBUs Governance- og Udviklingskomité.

Infantino holdt lørdag en tale, hvor han langede kraftigt ud efter europæiske nationer, der som Danmark har kritiseret Qatar som vært for mesterskabet.

Det fik efterfølgende Peter Møller til at sige, at han var rystet over ordene fra den øverste leder af fodboldforbundet.

DBUs beslutning om at droppe One Love-anførerbindet på grund af FIFAs trussel om sportslige sanktioner har fået kritik fra stort set alle sider.

B.T.s sportskommentator, Lasse Vøge, kaldte DBUs beslutning for svag.

Sidste sommer gav foreningen LGBT+ Danmark Kasper Hjulmand en pris for at kæmpe for lgbt+-personers rettigheder, men nu er foreningen dybt skuffet over den danske landstræner.

Tirsdag eskalerede konflikten om One Love-anførerbindet, da det tyske fodboldforbund DFB meddelte, at man overvejer at trække FIFA for Den Internationale Sportsdomstol CAS.

B.T. er naturligvis til stede på pressemødet.