Efter det brændte straffespark i ottendedelsfinalen mod Kroatien er det væltet ind med beskeder til Nicolai Jørgensen på de sociale medier. Og det har bestemt ikke været af den pæne karakter. Tværtimod.

Og nu tager angriberen selv bladet fra munden som følge af de mange hårde og grove kommentarer, der også omfatter dødstrusler.

'Det er vigtigt for mig at pointere, at jeg ikke selv har modtaget eller i hvert fald set nogle dødstrusler. Jeg har til gengæld fået mange søde og opbakkende beskeder, og dem sætter jeg meget pris på,' skriver Nicolai Jørgensen på sin Instagram-story og Twitter-profil tirsdag aften.

Nicolai Jørgensen fik en uheldig og ærgerlig hovedrolle mod Kroatien. Vis mere

'Ingen er mere ked af og skuffet end jeg over at misse det straffespark. Sådan går det i fodbold nogle gange, op og ned. Tak for jeres søde beskeder og opbakning. God sommer,' slutter den danske landsholdsangriber, der til dagligt spiller i hollandske Feyenoord.

Mod Kroatien brændte Jørgensen Danmarks femte spark i straffesparkskonkurrencen, hvilket betød, at Ivan Rakitic efterfølgende kunne sende det danske landshold ud af VM i 1/8-finalen, og det er som følge af det, de mange grove tilsvininger og dødstrusler er kommet.

Sådan skriver Nicolai Jørgensen på sin Instagram-story tirsdag aften. Vis mere

’Fuck dig homo’, ’død over Jørgensen’, ’du ødelagde alt for Danmark dit svin’ er blot et uddrag af nogle af de kommentarer, der er blevet givet i blandt andet kommentarsporet til et af Nicolai Jørgensens billeder på Instagram.

Og det fik mandag aften Silkeborg-spilleren Simon Skou Jakobsen til at reagere på Twitter.

'Et lille udsnit af kommentarerne til et billede på Nicolai Jørgensens Instagram. Fyldt med idioter. Kæmpe idioter. Øv, hvor er det lavt!,' skrev han.

Og det er ikke kun her, skuffede fodboldfans har ytret sig, for også på bold.dks fanfora er der kommet nogle særdeles grove beskeder.

'Normalt er jeg ikke meget for, at spillere modtager dødstrusler fra fans, men i Nicolai Jørgensens tilfælde vil jeg med glæde tillade en undtagelse,' lyder en af dem blandt andet.

Tidligere mandag meddelte DBU, at de har meldt sagen til politiet.

»Fodbolden lever af diskussion og debat. Vi synes, det er fantastisk med så stor en interesse fra fans, og vi er med på, at vores fans kan være skuffede og være ærgerlige og have holdninger til, at spillerne gør det godt eller skidt. Det ved spillerne også godt. Men derfra og så til at have dødstrusler og denne type ytringer er der rigtig langt. Det her er langt over stregen. Fuldstændig uacceptabelt. Det er uanstændigt og ikke noget, vi kan acceptere på vegne af vores landsholdsspillere,« sagde DBUs kommunikationschef, Jakob Høyer, tidligere mandag til B.T. Sport om situationen omkring Nicolai Jørgensen, der ikke var den eneste danske spiller, der ikke ramte målet fra ellevemeter-pletten.

Også Christian Eriksen og Lasse Schönes skud blev taget på stregen af den kroatiske keeper. Også Kasper Schmeichel stod godt i straffesparkskonkurrencen. Han afværgede to forsøg - samt et fra Luka Modric i den forlængede spilletid - men det var altså desværre ikke nok til at sende Danmark videre til kvartfinalerne.