Lyt til artiklen

FIFA-præsidenten Gianni Infantinos popularitet er ikke just stigende under VM-slutrunden i Qatar.

Ved et pressemøde i starten af slutrunden markerede Infantino sig i en monolog på en time, hvor han kaldte europæerne for racister for at kalde fans af England, Spanien, Argentina, som lignede indere, for falske fans.

Infantino fik også sagt, at han selvfølgelig hverken var migrantarbejder eller homoseksuel – to minoriteter, der lever under mareridtsagtige vilkår i Qatar. Ud af det kom han med følgende sammenligning:

»Men jeg føler dem, for jeg ved også, hvad det ville sige at blive diskrimineret. Som barn – i skolen – blev jeg altid drillet, fordi jeg havde rødt hår og – hvad kalder man dem nu? Fregner!«

Foto: Noushad Thekkayil
Vis mere

Om det lige præcis er udtalelser som ovenstående – eller den korruption, der har præget FIFA i årtier – der har medført, at publikum buher og pifter ad den magtfulde præsident på tribunerne i Qatar, når han er til stede, vides ikke.

Faktum er, at det er tilfældet. Under gruppespillet var Infantino på tribunen under kampen mellem England og Wales, hvor han blev fanget af tv-kameraerne.

Da Gianni Infantinos ansigt dukkede op på storskærmene på Ahmad bin Ali Stadion under kampen, var det til en massiv pibekoncert fra dele af publikum på stadionet i Doha.

Det var en episode, som skulle vise sig at ændre lidt på tingene. Under ottendedelsfinalen mellem Brasilien og Sydkorea mandag optrådte Infantino, ifølge Dagbladet, på norske tv-skærme hjemme i stuerne, men stadionets storskærm i Qatar viste ikke de samme billeder.

Dagbladet beretter om, at det samme var tilfældet under tirsdagens ottendedelsfinale mellem Marokko og Spanien.

Det norske medie har henvendt sig til FIFA for at få en forklaring på dette, men forbundet er ikke vendt tilbage.