»Vi er skuffede.«

Sådan lyder det fra foreningen LGBT+ Danmark, der sidste sommer gav Kasper Hjulmand prisen 'Årets Laks' for at kæmpe for lgbt+-personers rettigheder.

Men alt, hvad Hjulmand sagde dengang, klinger hult nu, hvor han bøjer nakken i forhold til et regnbuefarvet anførerbind med teksten 'One Love,' siger sekretariatschef hos LGBT+ Danmark, Susanne Branner Jespersen.

»Han sagde under EM, at han hylder diversitet, at alle har ret til at være dem, de er, at det betød noget for ham at sætte fokus på de udfordringer, lgbt+-personer har. Det klinger hult. Vi er så skuffede,« siger Susanne Branner Jespersen.

Det var efter EM 2021, at Danmarks landstræner modtog den ærefulde pris 'Årets Laks,' som er en pris, LGBT+ Danmark tildeler en person, der »svømmer mod strømmen.«

Og lige nu gør Kasper Hjulmand desværre det modsatte, lyder det.

»At man kan stå så stærkt på at tale om retten til at være den, man er, når det er opportunt, men ikke når det koster noget – det er et kæmpe selvmål,« siger Susanne Branner Jespersen.

Fortjener han stadig prisen i dag?

»Vi praktiserer ikke at tage priser tilbage. Men derfor kan vi godt stille os kritiske over for, at så var solidariteten fra hans side heller ikke længere.«

Sekretariatschefen hos LGBT+ Danmark fortæller, hvorfor det netop var exceptionelt, at de gav prisen til en fra sportsverdenen:

»Dengang betød det meget for os, at vi havde en landstræner, der stod op for os. Jeg plejer at sige, at sporten er homofobiens sidste bastion,« siger hun og fortsætter:

»Jeg er klar over, der er meget på spil lige nu, men det, der står tilbage, er, at vi er meget skuffede.«

B.T. har forelagt kritikken for Dansk Boldspil Union, som henviser til unionens oprindelige forklaring om at droppe armbindet.

»Et gult kort er bestemt ikke nogen lille risiko. Det er et kæmpe pres at lægge over på spillerne, og det ønsker vi ikke,« forklarer DBU-direktør Jakob Jensen, som tilføjer, at budskabet med armbindet ikke burde kunne støde nogen.