Lyt til artiklen

3-1.

Sådan er stillingen i indbyrdes finaler mellem Danmark og Frankrig forud for VM-braget søndag aften, der skal kåre verdens bedste anno 2023.

Men særligt én svaghed skal danskerne sørge for at udnytte mod franskmændene, hvis guldmedaljerne endnu en gang skal havne om halsene på Mikkel Hansen og co.

Det fortæller Yann Hildwein, der dækker håndboldslutrunden for franske L'Équipe, til B.T.

Frankrig skal måske undvære Nikola Karabatic til VM-finalen mod Danmark. Et stort slag for Frankrig, hvis det er. Han er ofte anset som en af historiens allerbedste håndboldspillere.
Frankrig skal måske undvære Nikola Karabatic til VM-finalen mod Danmark. Et stort slag for Frankrig, hvis det er. Han er ofte anset som en af historiens allerbedste håndboldspillere. Foto: JANEK SKARZYNSKI
Vis mere

»Det er klart på venstre back, hvor der lige nu er rigtig mange skader. Hvis Nikola Karabatic med sikkerhed havde været klar, havde der været færre svagheder. Men de her skader svækker Frankrig,« erkender han.

Les Experts, som holdet kaldes, plejer ellers ikke at mangle profiler på den position, hvor superstjernen Nikola Karabatic og Elohim Prandi blot er to af navnene.

Men de to og Thibaud Briet er alle tvivlsomme frem mod opgøret, og derfor fremhæver Yann Hildwein særligt én mand, man vil frygte i finalekampen. Som kan gøre det helt onde ved Frankrig.

»Mathias Gidsel,« siger han uden at tøve.

»Han er en fænomenal spiller, ligesom Mikkel Hansen og Simon Pytlick. Men det handler om, at Frankrig vil være svækket på venstre back, og det er den spiller, der kommer til at stå over for Mathias Gidsel.«

Derudover peger Yann Hildwein på to nøgler i opgøret.

»Først er det duellen mellem målvogtere. Landin er en af historiens bedste, kåret til verdens bedste håndboldspiller to gange i 2019 og 2021. Han kvalte Spanien i semifinalen, og det kan han gøre igen. Hvis Danmark forsvarer godt, og Landin står en god kamp, kan det blive svært for Frankrig,« mener L'Équipe-journalisten.

»Det andet punkt er, at Danmark skal få den vanvittige offensiv til at sprudle over for det franske forsvar. Frankrig var enormt gode mod Sverige på det punkt i semifinalen og udnyttede, at Sverige manglede Jim Gotfridsson. Men offensivt er Danmark bedre end svenskerne.«

Yann Hildwein ser én mand som den største trussel for Frankrig i finalen – Mathias Gidsel.
Yann Hildwein ser én mand som den største trussel for Frankrig i finalen – Mathias Gidsel. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Hansen er jo et geni som både afslutter og oplægger. Gidsel er denne her unge, helt fantastiske duelspiller. Pytlick, den nye stjerne, er også en super afslutter.«

Formår Frankrig at nedbryde Danmarks spil og lukrere på kontrastød, kan det blive rigtig svært for Danmark.

Samtidig skal Jacobsens tropper have øjnene rettet mod Nedim Remili og Dika Mem.

»Det franske angrebsspil er ikke lige så spektakulært som det danske. Men der er utrolige talenter på det franske landshold. Remili og Mem for eksempel tilhører jo verdenstoppen,« siger Yann Hildwein, der tror på en fransk sejr, 28-26.

Forhåbentlig tager han grueligt fejl.