Lyt til artiklen

Hvilket drama. Hvilket comeback. Hvilken kamp. Hvilken VM-finale.

Argentina er verdensmester i fodbold. Lionel Messi fik sit længe ventede trofæ i karrierens efterår efter en VM-finale, alle vil huske.

»Glem kvalitet og kunstnerisk udtryk - lad os bare konstatere, at vi lige har set den mest underholdende og sindssyge VM-finale nogensinde!,« siger B.T.s sportskommentator Lasse Vøge om den vilde VM-finale.

Argentinerne lignede længe vindere med en overlegen 2-0-føring efter en ydmygende første halvleg. Men så vågnede Kylian Mbappé op. På to minutter i kampens døende minutter bragte han Frankrig tilbage i kampen.

Foto: ODD ANDERSEN
Vis mere

Mere drama ventede i forlænget spilletid, inden Argentina tog sejren efter straffespark.

»Det var da helt sindssygt, hvad den fodboldkamp bød på. To Messi-kasser, hattrick af Mbappé, to vilde franske comebacks, tre straffespark, to mål i den forlængede spilletid, mirakelredning i sidste sekund. Og en volddramatisk straffesparkskonkurrence.«

»Puha, som tv-seer har man det som om, man har ædt et kilo fed and, en spand brune kartofler og en dunk brun sovs. Det var næsten for meget af det gode,« lyder det fra Vøge.

Mbappé var allerede VM-vinder i 2018, mens Messi fik dét trofæ, han manglede i sin samling.

»Tak til Kylian og Lionel for festen. Vi orker ikke GOAT-snakken i dag. Men vi fik en GOAT-finale.  Og stort tillykke til Argentina, der hiver VM-trofæet ud af de europæiske kløer for første gang i 20 år. Skål, Buenos Aires!.«

Lionel Messi scorede også i den forlængede spilletid, men igen svarede Mbappé igen og trak finalen videre i straffesparkskonkurrence.

Men her var der ingen argentinsk nåde.

Argentina er verdensmester for tredje gang -  første gang var i 1978, anden gang i 1986 og nu igen efter 36 års ventetid for det fodboldgale land.