Lyt til artiklen

Danmark har droppet det regnbuefarvede One Love-anførerbind, som Simon Kjær ellers skulle have båret i landsholdets VM-kampe i Qatar.

Beslutningen kommer, efter FIFA har truet med sportslige konsekvenser, hvis landsholdets anfører går på banen med armbindet.

DBUs beslutning modtages kritisk af B.T.s sportskommentator, Lasse Vøge.

»Det er sgu en lidt blodfattig protest, DBU turnerer med,« siger Lasse Vøge.

»Først blev Human Rights for All-træningstrøjen droppet, da man ikke fik lov af FIFA. Det er ikke ligefrem anarki, når man spørger om lov til at protestere. Og nu vil man ikke ofre et gult kort på at bære One Love-anførerarmbindet. Udefra set virker det meget tamt,« fortsætter B.T.s sportskommentator.

Hvis Simon Kjær, Harry Kane og de andre landsholdsanførere, der havde proklameret, at de ville bære One Love-anførerbindet, var gået på banen med det om armen, ville det formentlig udløse et gult kort.

Men den konsekvens havde Lasse Vøge gerne taget med.

»Det ville være et fodboldhistorisk flot øjeblik, hvis Simon Kjær tog et martyr-gult kort for øjnene af hele verden! Jeg ville i hvert fald være en stolt dansker i det øjeblik.«

»Jeg fornemmer, at der nu arbejdes på andre tiltag, så jeg venter med at hvæsse sablen. Men lige her og nu fremstår DBU og de andre One Love-lande ret så svage,« slutter Lasse Vøge.