Danmark skuffede med 0-0 mod Tunesien i den første kamp ved VM i Qatar.

Det afrikanske landshold blev bakket op af en masse fans i Doha, og Danmark lignede en skygge af sig selv.

Faktisk var Tunesien tættest på sejren, men det lykkedes Kasper Hjulmands mandskab at få et point med fra den første gruppekamp.

Danmark 4-3-3

Det var ikke i denne kamp, at vi havde regnet med Kasper Schmeichel som den store danske redningsmand, men han var nødt til at hive sine fantastiske redninger ud af handskerne for at holde Danmark i live. Issam Jebalis – altså en Superliga-spiller fra OB – kom frem til en kæmpe mulighed alene med den danske målmand, som heldigvis fik ene hånd på chippet og reddede Danmark fra at komme bagud.

Frustrationerne lyste ud af den danske Premier League-spiller, der havde store problemer med OB-spilleren Issam Jebali. Forsvarsspilleren var så vred over Danmarks uinspirerende 1. halvleg, at han røg i klammeri med sine modstandere. Det var ikke kun mentalt, at han var påvirket. Det gik også ud over spillet med bolden. Så tilmed meget tung ud, da han blev sat over en halv banelængde af Laidouni.

VM-åbneren var ikke engang fløjtet i gang, og alligevel hvilede alles øjne inden kampen på Danmarks anfører – ville han eller ville han ikke gå imod FIFAs utroligt gammeldags tankegang ved at tage One Love-armbindet som symbol på at skabe mindre diskrimination, selvom fodboldorganet havde forbudt det? Nej, det gjorde han ikke. Simon Kjær skulle ikke risikere et gult kort, og han skulle vise sig at have rigeligt af andre bekymringer inden sin udskiftning. Lederskabet manglede i denne kamp, og det skulle være kommet fra Simon Kjær – med eller uden anførerbind. Skiftet ud i 2. halvleg.

Fik smidt en kæmpe sandkasse fra Doha i hovedet i kampens begyndelse, men han fik tørret al snavset fra ørkenen væk og burde ret beset have fået en assist med hjem på hotellet, da han spillede Andreas Cornelius fri med hovedet. Det var et spørgsmål om centimeter.

Bulderbassen havde vundet pladsen blandt hele fem naturlige højre backs i den danske landsholdstrup. Leeds-spilleren blev offer for en tunnel af Laidouni, men som tiden gik, kæmpede han sig mere og mere tilbage, og han fik lov at spille kampen til ende trods et gult kort.

Han er det danske landsholds emir med principper, som han aldrig viger fra, men i dag var han ligesom resten af holdet skuffende og fik ikke vist det niveau, han er blevet hyldet så meget for i de seneste år. Hans herretackling forhindrede dog Tunesien i at komme foran med få minutter til pausen.

Igen måtte Thomas Delaney forlade en landskamp med en skade alt for tidligt. Man behøvede ikke nogen mundaflæsningskurser for at tyde, hvilke ord han forlod banen med inden pausen. Men I får dem her alligevel, hvis nu der er nogen derude, som skulle have misset dem: 'Fuck noget lort mand.' Det tør siges, der var både skaden og alt det spillemæssige, der ikke fungerede for den rutinerede midtbanespiller, som ligesom resten af det danske hold var i problemer. Det var utroligt tæt på at gå galt, da han hang efter på grund af skaden, og Issam Jebali fik skudt på mål kort efter.

Hvor blev han af? Landsholdets darling kom på glatis i Qatars ørken og fik slet ikke charmeret sig ind på nogen som helst. Det var først, da den tunesiske venstre back kørte på damperne i 2. halvleg, at Mæhle kom til fadet.

Han fik aldrig plads til at fyre sit slangehug af et venstreben af, og Skov Olsen havde det generelt svært mod en fysisk tunesisk fætter af en højreback. Der var også knas i samarbejdet med med Rasmus Nissen – både offensivt og defensivt. Bekymrende.

Velkommen til Qatar. Landet, hvor man bliver overrasket. Dolberg var ham, der skulle lave lækkerier og give Danmark en god start på en forhåbentlig succesfuld slutrunde, men i stedet indledte han kampen med at blive sat af en af forsvarsspillernes finte, og han lykkedes rundt regnet med lige så lidt som FIFA-præsidenten Gianni Infantino, der forleden dag ramte forbi med alle sine budskaber.

Tuneserne gik så hårdt til Danmarks stjerne, at man blev helt forskrækket. To gange blev han faktisk intimideret af frygtindgydende Laidouni, og stjernens 1. halvleg var lige så tør som luften i Doha. Det venstreskud, som tunesernes målmand tog, var dog værd at bemærke.

---

Skiftet ind efter 45 minutter i stedet for Thomas Delaney. Begyndte kampen med en lækker finte bag om sig selv, men han mangler formen grundet ingen spilletid i Brentford, og det kunne ses.

Skiftet ind efter 65 minutter i stedet for Simon Kjær. Han fik som altid vist, at han gerne vil have bolden, men der blev ikke leveret nogen forskel for Danmark.

Skiftet ind efter 65 minutter i stedet for Kasper Dolberg. NEJ, hvordan var det overhovedet muligt at brænde den gigantchance? Det var så tæt på, at man ikke kunne fatte det, og alligevel fik Corner altså ikke bolden ind. Man bliver som angriber målt på den slags, og den var altså grum.

Skiftet ind efter 65 minutter i stedet for Andreas Skov Olsen. Var der en overraskelse i startopstillingen, var det egentlig, at Jesper Lindstrøm ikke startede inde, fordi han har været så vanvittig god i Bundesligaen. Kom ind på et tidspunkt, hvor Tunesien virkelig begyndte at tro på tingene, og Lindstrøm blev også ramt af Danmarks forbandelse.

Puha, det her var Hjulmands dårligste præstation i 1. halvleg, og 2. halvleg blev ikke meget bedre. Landstræneren har nævnt så mange gange, hvor meget han har forberedt holdet til netop denne kamp, og hvordan der er blevet kigget på selv de mindste detaljer, og så leverer holdet en mildest talt dårlig VM- indledning mod et hold, der havde to Superliga-spillere i startopstillingen. En ting er, at Danmark får et point ud af kampen, men bag resultatet er der rigtig meget skidt. Det var heldigt, at vi ikke tabte denne kamp.