Lyt til artiklen


En hidtil hemmeligholdt rapport afslører potentielt udbredt matchfixing i tophåndbold.

Afsløringen, som TV 2 har løftet sløret for søndag, gør stort indtryk på B.T.s håndboldkommentator, Johnny Wojciech Kokborg.

I rapporten bliver der konkluderet, at 26 kampe i 2016 og 2017 viste tegn på matchfixing. Og flere af de involverede dommerpar dømmer i øjeblikket VM i håndbold I Sverige og Polen, hvor Danmark deltager.

»Det er en kæmpe håndbold-bombe, der springer her. Det er ikke 'bare' kampe på tredjerække – der er tale om en rapport, der mistænker topdommere i topkampe, som ovenikøbet lige nu dømmer VM-kampe.«

»Og der er ikke tale om småting. Tag bare eksemplet med den makedonske dommer Giorgji Nachevski, som rapporten mener har forbindelse til organiseret kriminalitet. Wow, det er altså vildt,« siger Kokborg og fortsætter:

»Det har potentiale til at blive en kæmpeskandale, der miskrediterer sporten på alle leder og kanter. Og så er rapporten fra 2018! Hvorfor hører vi først om det nu? Og hvorfor har EHF ikke gjort mere?«

»De siger, de har givet det videre til politiet, men i sådan en situation er der brug for komplet åbenhed. Det er skandaløst håndteret – uagtet, om oplysningerne viser sig at holde stik. Sådan noget må ikke ties eller gemmes væk,« konkluderer Kokborg.

Et af dommerparrene, der sættes i forbindelse med matchfixing, er kroatiske Matija Gubica og Boris Milosevic, der er blandt verdens bedste dommere.