Lyt til artiklen

Fredagens VM-kvartfinale mellem Argentina og Holland havde alt det, som historiske fodboldkampe indeholder.

Fire mål, en sen og spektakulær udligning, utallige kort, straffesparkskonkurrence - og så et vanvittigt drama og temperament mellem de to lejre, der røg i totterne på hinanden ved næsten hver eneste given mulighed for det.

Og billeder fra kort efter det sidste og afgørende straffespark, der sendte Argentina i semifinalen, viser ALT om, hvilke følelser der var på spil mellem de to lejre i fredagens VM-brag, som uden tvivl vil gå over i historien.

For da Lautaro Martinez' vindende spark røg i nettet, ja, så var flere argentineres første reaktion at storme over mod de knuste hollændere og håne dem hele vejen ud af VM.

Flere argentinere - med Nicolas Otamendi i spidsen - stormer som det første over mod hollænderne for at håne dem efter sejren.
Flere argentinere - med Nicolas Otamendi i spidsen - stormer som det første over mod hollænderne for at håne dem efter sejren. Foto: FRANCK FIFE
Vis mere

Argentinernes hånen satte hollændernes pis i kog, og én, som bogstaveligt talt så rødt, var den temperamentsfulde Denzel Dumfries, der i løbet af kampen var involveret i flere infights.

Den sidste infight var han i efter slutfløjtet - og den fik bægeret til at flyde over, hvorfor han så rødt til efter det hele var slut!

Spilleren, der fik sit første gule kort for en provokation under straffesparkskonkurrencen, fortalte efter kampen:

»Man forsøger at provokere hinanden, og det går begge veje. Jeg var selv godt i gang. Man forsøger at gøre alt. Jeg havde mine grunde (til det røde kort, red.). Jeg ved godt, det ikke var smart, men der var noget, som fik mig til at reagere.«

Billeder på sociale medier viser også flere situationer fra straffesparkskonkurrencen, hvor hollænderne forsøgte at påvirke de argentinske sparkere, som var på vej ned til pletten - så der har været mange ingredienser i gryden af temperament.

Herunder kan du se masser af billeder fra de dramatiske minutter omkring afgørelsen af kampen, der vil gøre Holland og Argentina til fjender de kommende mange år.

Man skulle ikke tro, at det var voksne mænd, der fredag var på banen i Qatar - i hvert fald ikke på det her billede.
Man skulle ikke tro, at det var voksne mænd, der fredag var på banen i Qatar - i hvert fald ikke på det her billede. Foto: PAUL CHILDS
Vis mere

Flere spillere deltog i den argentinske hån af Holland.
Flere spillere deltog i den argentinske hån af Holland. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV
Vis mere

Denzel Dumfries var igennem hele kampen involveret i bataljer med de argentinske spillere. Her har han godt fat i reservemålmanden.
Denzel Dumfries var igennem hele kampen involveret i bataljer med de argentinske spillere. Her har han godt fat i reservemålmanden. Foto: FRANCK FIFE
Vis mere

Efter lidt af en brydekamp blev Dumfries adskilt fra argentinerne.
Efter lidt af en brydekamp blev Dumfries adskilt fra argentinerne. Foto: PAUL CHILDS
Vis mere

Denzel Dumfries var edder-tosset efter argentinernes hån.
Denzel Dumfries var edder-tosset efter argentinernes hån. Foto: FRANCK FIFE
Vis mere

Han var lige lovlig rasende, Denzel Dumfries, og det kostede et rødt kort efter kampen.
Han var lige lovlig rasende, Denzel Dumfries, og det kostede et rødt kort efter kampen. Foto: MANAN VATSYAYANA
Vis mere

Lionel Messi var efter kampen også voldsomt oprevet - selv om han og Argentina vandt. Den lille troldmand mente, at hollænderne talte for meget - og det fik landstræner Van Gaal at vide!
Lionel Messi var efter kampen også voldsomt oprevet - selv om han og Argentina vandt. Den lille troldmand mente, at hollænderne talte for meget - og det fik landstræner Van Gaal at vide! Foto: PAUL CHILDS
Vis mere

De hollandske spillere var knuste efter VM-kvartfinalen, som vil gå over i historien for sit drama.
De hollandske spillere var knuste efter VM-kvartfinalen, som vil gå over i historien for sit drama. Foto: FRANCK FIFE
Vis mere