Lyt til artiklen


Landstræner Nikolaj Jacobsen måtte onsdag træffe en tung beslutning om at sende Lasse Møller hjem fra sit første VM nogensinde.

Et forstadie til et træthedsbrud i hans venstre lægben er skyld i, at Møller nu sendes hjem. Han har de senere år misset flere slutrunder netop på grund af skader.

»Vi traf beslutningen i går (onsdag, red.). Han var selvsagt skuffet, men han var også glad for, at han ikke trænede og spillede videre og måske fik et træthedsbrud, der ville holde ham ude resten af sæsonen. På den måde var det fint, at vi tog det i opløbet,« siger Jacobsen og fortsætter:

»Det er vi alle sammen rigtige kede af. Det er rigtig ærgerligt at skulle sende en mand hjem, der har været hårdt præget af skader og var med for første gang. Det var det bedste for Lasse og for det næste halve år til,« slår han fast.

Nikolaj Jacobsen traf beslutningen om at sende Lasse Møller hjem onsdag.
Nikolaj Jacobsen traf beslutningen om at sende Lasse Møller hjem onsdag. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Jacobsen undstreger, at han har fået den erstatning, han ville have, i form af Michael Damgaard, og derfor udtager han ingen direkte erstatning for Flensburg-Handewitt-spilleren Lasse Møller.

Også fordi han forventer, at Rasmus Lauge kommer i spil senere under VM, lyder det. Planen lige nu er, at han kan komme på banen i den sidste mellemrundekamp mod Egypten mandag.

Torsdag møder man Kroatien i en mellemrunde, hvor man næsten kan tåle at tabe én enkelt kamp og stadig nå kvartfinalen.

»Som det ser ud lige nu, så ja, men det er ikke planen,« siger Jacobsen med et smil.

Kampen spilles klokken 20.30. Og du kan følge det hele før, under og efter på bt.dk.