Lyt til artiklen

Pierre-Emile Højbjerg er landsholdets fitnesskonge. Den 27-årige Tottenham-spiller har lår som prime Arnold Schwarzenegger og lægge så massive som mammuttræer.

Han har spillet omkring 100 kampe de seneste to år – og hver gang går danskeren alle 90 minutter ud. Det er en bedrift, som meget få spillere i topfodbold kan matche.

Og det kommer ikke af sig selv.

»Jeg gør mange ting. Jeg går op i ernæring – og fysik. Kender min egen fysik i forhold til de tal, man skal ligge på. Vægt, body mass og diverse tests. Sådan nogle små nørdede ting, som man kan læne sig op ad i sin karriere,« fortæller Premier League-stjernen i en blød stol på landsholdets ørkenresort.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Det er ikke fordi, jeg går rundt hver dag med en app og følger med – men jeg har et team omkring mig, der forstår, hvornår jeg har brug for hvad. Og så er jeg også selv klar over, hvad det vil sige at være sportsmand 24/7.«

Pierre-Emile Højbjerg satte sig tidligt et mål for sin fodboldkarriere – og det handlede om kampe og kontinuitet.

»Jeg kunne godt tænke mig at være god over lang tid. Og så undervejs skubbe til barren hele tiden. Og det er det samme uden for banen. Bliv ved med at gøre de rigtige ting i lang tid og så hele tiden være nysgerrig på nye måder.«

»Jeg lægger en ære i at være til rådighed og holde et højt niveau over lang tid. Det har jeg fokus på. Det er vigtigt for mig, at en central midtbanespiller er troværdig – man skal vide, hvad man får,« lyder det fra landsholdets Superman.