Fodbold er et vidunderligt spil, hvor både personligheder og sammenhold er væsentlige ingredienser. Landsholdet er fællesskab og varme følelser. Vi er alle på fornavn med Pione, Simon, Christian og Kasper. Den overvældende interesse for at se kampene sammen med andre ved storskærme viser, hvilken nationalfølelse der knytter sig til vores hold, og som kommer til fuld udfoldelse i de her uger. Sådan er det ved alle slutrunder. Vi vågner som nation, tager hinanden om skuldrene og sejler op ad åen.

Vi - der elsker fodbold - kan huske detaljer fra spektakulære kampe. Der er få tilbage, der kan huske Henry Froms tyggegummi på stolpen, der gjorde, at han snuppede et straffespark, men de taler stadig om det. Mange flere kan huske Michael Laudrups 'geniale' scoring mod Uruguay i 86. Alle kan huske John Jensens 'skud lige i røven', der bragte os foran 1-0 i finalen i 92. Jeg kunne blive ved, og fodboldfans elsker at blive ved. Vi genfortæller de mange situationer, der fik os til at juble og råbe.

Ved dette VM har vi fået noget nyt at tale om, som egentlig ikke handler om spillernes evne til at spille fodbold. VAR er det nye samtaleemne, Video Assistant Referee skal hjælpe dommerne med at afvikle en retfærdig kamp. Det har altid været dommernes vigtigste opgave, og vi har altid sagt, at en usynlig dommer er en god dommer. Det er ændret. Dommeren er pludselig kommet i centrum og for spillet på en uheldig og irriterende måde.

Danmark har i to kampe haft VAR-afgørelser imod sig. Begge gange har de efterfølgende kendelser isoleret set været rigtige. Men kun isoleret set. For hvad med alle de andre kendelser i feltet, der ikke blev dømt og efterfølgende vurderet af VAR. Blev Yussuf Poulsen fældet til et straffespark? Blev vi snydt, fordi dommeren ikke tog VAR i brug. Vi ved det ikke, men det er sikkert, at al snak efter den kamp handlede om VAR.

Danmarks superstjerne Christian Eriksen kaldte det 'pisseirriterende' lige efter kampen og ramte nok den generelle tone for danske landholdsfans. Simon Kjær var også irriteret og kaldte det 'langt væk fra hans syn på fodbold'. Og Yussuf Poulsen, som har tabt 2-0 til VAR, udtrykte det ret præcist: »Jeg troede, at det skulle gøre fodbold mere retfærdigt.«

VAR er ikke et fremskridt. Det tager fokus fra det smukke i fodbold, det skaber nye tvivlsomme situationer, som altid har været en del af spillet, OG det er for ofte hovedemnet efter kampen.

Det er IKKE meningen med fodbold - det er spillet, der er hovedpersonen!