En såkaldt 'fejl i systemet' er skyld i, at 78 walisiske tilhængere ikke kan komme til den afgørende VM-kamp mod Iran fredag.

For at komme ind i Qatar i forbindelse med VM-slutrunden er et såkaldt Hayya-kort påkrævet, og de mange fans er efter sigende blevet afvist i lufthavnen i Dubai, fordi Hayya-kortet ikke var blevet godkendt.

Det skriver BBC.

En walisisk fan fra Cardiff har fortalt BBC, at han har opholdt sig i Dubai, hvor han tidligere på ugen tog til Qatar for at se kampen mellem Wales og USA, der blev spillet mandag.

Det walisiske landshold må forvente færre tilhængere til fredagens kamp mod Iran.
Det walisiske landshold må forvente færre tilhængere til fredagens kamp mod Iran. Foto: CARL RECINE
Vis mere

Dette foregik uden problemer, men sådan forholder det sig ikke længere.

»Vi stod op klokken 2.30 i morges for at tage med en taxa til lufthavnen for at flyve klokken 6.30. Men da vi kom dertil, fik vi at vide fra officials, at vores Hayya-kort var blevet afvist,« fortæller Hywel Price til BBC og fortsætter:

»Det er et helvede. Der var 13 personer fra Wales på flyet, der alle havde samme problem og som prøvede at bevise, at vi var blevet godkendt til at rejse, selvom appen sagde, at tilladelsen afventede. Folk har fået e-mails om, at deres kort var gyldige, kun for at opdage, at de er blevet nægtet adgang, når de ankommer til lufthavnen.«

Hywel Price fortæller til mediet, at han forventer, at flere hundrede kan støde ind i de samme problemer, som han og resten af de walisiske tilhængere oplevede fredag morgen.

Wales møder Iran fredag klokken 11 på Ahmad bin Ali Stadium i Qatar.