Lyt til artiklen


Danmark kommer til VM i Sverige og Polen som dobbelte verdensmestre i både 2019 og 2021.

Og helt naturligt er danskerne vanen tro blandt favoritterne til at tage guldet. Men de er ikke favoritten, hvis man spørger landsholdsanfører Niklas Landin.

Ser du jer som ultimativ favorit?

»Nej. Jeg ser helt klart Sverige som topfavorit. Det er hjemmebanefordelen. De har været i de to seneste finaler. Og jeg synes også, de har både gamle og helt unge opkomlinge, som gør det utroligt godt. Så godt, at de er på det sted, hvor de virkelig topper. Og så på hjemmebane. Vi har selv set, hvor vigtigt det var for os, i 2014 og i 2019,« siger Landin til B.T.

Henrik Møllgaard ser også de svenske europamestre fra 2022 som favoritter på baggrund af blandt andet hjemmebanefordelen.

»Jeg synes faktisk ikke, det er oplagt, det er os, der vinder. Når man kommer som dobbelte verdensmestre, så er det selvfølgelig logisk, vi kommer som en af favoritterne.«

»Men det eneste hold, der på papiret er en my bedre, er Sverige, fordi de har hjemmebanefordelen. De har virkelig grebet det nye hurtige opgiverkast. De spiller med maksimal fart, og det er vi selv blevet ramt af de sidste gange, vi har spillet mod dem. De har en lille fordel,« siger han og tilføjer om Danmark:

»Men jeg kigger også på et landshold, hvor jeg tænker, at hvis vi spiller godt, er der ingen, der slår os.«

Ved Nikolaj Jacobsens første slutrunde som landstræner tabte Danmark semifinalen til Sverige ved EM i Kroatien i 2018 – men ved sidste VM i 2021 i Egypten var det svenskerne, der tabte til Danmark i VM-finalen.