Senegal vinder med 2-1 over Polen ved VM i fodbold. Dermed er Senegal det første afrikanske hold, der vinder en kamp ved VM i Rusland.

Senegal slog Polen i gruppe H og blev det første afrikanske hold, der vandt en kamp ved VM i Rusland.

Polen fik tirsdag aften en skidt begyndelse på VM-slutrunden i Rusland. Holdet, der sluttede foran Danmark i kvalifikationsturneringen, tabte således med 1-2 til Senegal.

Det var første gang i turneringen, at et afrikansk hold får point, da de fire øvrige islæt fra kontinentet alle har tabt den første kamp.

Senegal skabte afrikansk forløsning i landets første VM-optræden siden 2002, hvor det blev til en plads i kvartfinalen. Knap så store er forventningerne denne gang, men med sejren har Senegal fået en perfekt start i gruppe H, hvor Japan tidligere tirsdag slog Colombia 2-1.

Polen var mest toneangivende i første halvleg, mens Senegal forsøgte sig mest igennem omstillinger.

Fælles for begge var, at de havde svært ved at komme til væsentlige afslutninger, og derfor lignede en nulløsning ved pausen.  Men en tilfældighed fik sat gang i festen - i hvert fald den afrikanske af slagsen.

Idrissa Gana Gueye tog chancen fra 20 meter, og Thiago Cionek rettede bolden af, så den fuldstændig snød den polske målmand, Wojciech Szczesny, og så førte Senegal på et selvmål.

Den polske stjerneangriber Robert Lewandowski var ganske anonym i første halvleg, men tre minutter efter pausen viste han fornemt antrit og skaffede et frispark lige uden for feltet.

Bayern München-angriberen sparkede selv, men måtte se forsøget reddet oppe ved hjørnet. Polen angreb intenst i den første del, men fik sig noget af en dukkert efter præcis en time.

M'Baye Niang havde været ude til behandling, da han fik lov til at løbe tilbage på banen ved dens midte.

Det havde Grzegorz Krychowiak bare ikke opfattet. Han ville spille bolden tilbage til sin målmand, men Niang opsnappede bolden, afdriblede keeper Szczesny og scorede til 2-0 i det tomme mål. I den resterende halve time pressede Polen, og det gav endelig resultat med fire minutter tilbage, da Grzegorz Krychowiak kastede sig frem og flot headede et frispark i mål til 1-2.

Men Polen fik aldrig sat et farligt angreb op, der kunne skabe udligning, og så endte det i afrikansk jubel.