Lyt til artiklen

Adidas mener at kunne fastslå, at Cristiano Ronaldo ikke rørte indlægget fra Bruno Fernandes mod Uruguay.

Cristiano Ronaldo mener selv, at han headede til Bruno Fernandes' indlæg og derfor skulle krediteres for Portugals åbningsmål mod Uruguay mandag aften.

Fernandes blev imidlertid noteret for scoringen, og det var helt korrekt, oplyser Adidas til ESPN. Adidas, der har leveret VM-bolden, har benyttet sig af Connected Ball-teknologi og kan fastslå, at Ronaldo ikke rørte bolden.

»Vi er i stand til at sige definitivt, at der ikke var nogen kontakt på bolden fra Cristiano Ronaldo ved åbningsmålet i kampen,« lyder det i en erklæring fra Adidas til ESPN.

Cristiano Ronaldo rørte ikke bolden, da han forsøgte at heade til Bruno Fernandes' indlæg. Kirill Kudryavtsev/Ritzau Scanpix
Cristiano Ronaldo rørte ikke bolden, da han forsøgte at heade til Bruno Fernandes' indlæg. Kirill Kudryavtsev/Ritzau Scanpix
Vis mere

Bolden har indbygget en sensor, der giver Adidas mulighed for at være meget nøjagtig i sin måling, lyder det.

Målet blev i første omgang tildelt Ronaldo, og han nåede også at fejre det, inden det blev givet til Bruno Fernandes på måltavlen.

Fernandes sagde sent mandag aften, at han mente, at målet var Ronaldos.

»Min umiddelbare følelse var, at Cristiano rørte bolden. Jeg afleverede den til ham,« sagde han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fernandes endte med at blive dobbelt målscorer i kampen, da han sent scorede til slutresultatet 2-0.

Ronaldo er noteret for ét mål i turneringen, som han satte ind på straffespark mod Ghana i holdets første kamp.

/ritzau/