Sommeren står for døren og inden længe vil Nyhavn – og det hyggelige kvarters mange restauranter – være proppet med turister.

Men en af de populære restauranter gemte på en hel del overraskelser, da Fødevarestyrelsen kiggede forbi sidste i april – og det var ikke af den gode slags.

Det kostede ikke alene Skipperkroen i Nyhavn en sur smiley, men også en bøde på 15.000 kroner.

I Fødevarestyrelsens kontrolrapport fra besøget hos Skipperkroen 25. april beskrives flere uhygiejniske, ja; decideret uhumske forhold.

»I køkken ses der indtørrede madrester på undersiden af flere hylder placeret over produktionsborde,« står der i kontrolrapporten.

Men det er så langt fra det eneste.

Både vægen ved vinduet i køkkenet og på selve vinduet kunne der ses 'indtørrede madrester og opsprøjt fra produktionen'.

Også i Skipperkroens bar, grøntrum og produktionslokale var den gal.

I baren, som er placeret i forlængelse af køkkenet – 'ses der små hvide, skimmellignende pletter indvendigt i køledisk', skriver Fødevarestyrelsen.

'I grøntrum med uemballeret grønt er der mørkegrønne/sorte skimmellignende pletter på væggene flere steder,' lyder det videre.

Her kunne en hvid, pelset plet også ses på undersiden af en hylde på et reolsystem, ligesom en kasse med dressing og mayonnaise i poser fremstod med 'mørke, skimmelignende pletter'.

Endelig var der fastsiddende snavs på et ellers nyvasket gulv i Skipperkroens produktionslokale.

Snavset kunne skrabes af, oplyser Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten. 

»Vægge i dette lokale fremstår med indtørrede opsprøjt af fødevarerester fra produktionen,« lyder det videre.

Over for KøbenhavnLiv erkender Skipperkroens driftschef Patrick Sørensen, at rengøringen ikke har været grundig nok midt i forårstravlheden.

»Vi er på ingen måde vant til at få sure smileys. Derfor er det også super ærgerligt, at vi har fået en denne gang. Vi har taget fat i vores rengøring og vores folk i køkkenet, som har taget den sure smiley til sig,« siger han til KøbenhavnLiv.

Patrick Sørensen tilføjer, at kassen til dressinger er blevet smidt ud, og at der efter Fødevarestyrelsens besøg er blevet gjort ekstra rent i restauranten.