Pizza Hut åbner ikke bare én restaurant i Danmark, men 20 – i hvert fald i første omgang.
Den milliardstore amerikanske kapitalfond Directional Capital vil først åbne 20 franchiserestauranter, men over de næste fem år skal antallet fordobles.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra Pizza Hut ifølge Finans.
At verdens største pizzakæde kommer til Danmark, glæder B.T.s pengechef, Niels Philip Kjeldsen.

»Det er godt set af Pizza Hut, for de kommer til et land, hvor pizza er enormt populært, og hvor vi generelt godt kan lide at spise på de her fastfoodkæder,« siger han og fortsætter:
»Pizza Huts store fordel er, at danskerne bredt set nok har kendskab til kæden. Enten fra populærkultur eller fordi man har spist hos Pizza Hut på ferier i udlandet. Pizza Hut har et etableret brand og tusinder af restauranter.«
Men comebacket til Danmark bliver ikke uden hård konkurrence, mener B.T.s pengechef.
»Vi har sindssygt mange pizzeriaer i Danmark i forvejen og en del andre store fastfoodkæder, så prissætning bliver ret vigtigt. Og konceptet – bliver det 'bare' salg af pizza, eller bliver det all you can eat eksempelvis – bliver meget vigtigt,« siger Niels Philip Kjeldsen.

Endnu en ting bliver helt afgørende: Restauranternes placeringer.
»De skal ligge i de store byer, hvor der er mange mennesker samlet på små områder, så der er et stort kundegrundlag for udbringning.«
»Og så skal de mase sig ind i butikscentre, hvor der er synlighed og gode muligheder for at få kunder ind – især i weekenderne,« lyder det fra B.T.s pengechef, som understreger, at udviklingen bliver spændende at følge.
Pizza Hut har tidligere haft restauranter i Danmark, men lukkede de tre sidste i 2009. Nu vender kæden tilbage, og inden længe åbnes en restaurant på Falkoner Allé.
På verdensplan havde kæden i slutningen af 2023 hele 13.273 restauranter fordelt på 82 lande.
Pizza Hut ejes af det amerikanske firma Yum Brands, der også råder over to andre kæmpe brands i form af KFC og Taco Bell.
Thomas Castberg er nu en fast del af podcasten Spar Kassen. Hør det seneste afsnit, hvor vi kommer forbi ugens penge-finte, en opskrift i Castbergs køkken og hans bud på den mest overvurderede fødevare.
Husk at følge podcasten i din podcastapp. Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.