Tøjkæden Esprit vil onsdag indgive en konkursbegæring ved den lokale domstol i Düsseldorf.

Yderligere seks datterselskaber og 1500 medarbejdere vil blive berørt.

Det skriver Bild.

I en pressemeddelelse skriver Esprit:

»Målet er at omstrukturere Esprits europæiske forretning, som hovedsageligt styres fra Tyskland, og at reorganisere den for fremtiden.«

Konkursen kommer ikke som nogen overraskelse. Virksomheden, der har base i Ratingen nær Düsseldorf, har været i krise i årevis.

 Esprit gennemgik allerede en beskyttende insolvensbehandling i 2020. På det tidspunkt blev omkring en tredjedel af arbejdsstyrken afskediget. 100 butikker blev lukket.

Nu tager et team under ledelse af insolvensadvokaterne Christian Gerloff og Christian Stoffler over.

»Esprit er et globalt anerkendt mærke inden for mainstreammode, men det har lidt under faldende salg i nogen tid, kombineret med adskillige omstruktureringer og ledelsesændringer«, siger Gerloff.

Esprit er aktiv i omkring 40 lande verden over og har hovedkvarter i Ratingen og Hong Kong. Tyskland er Esprits vigtigste marked; ifølge virksomheden ligger 57 af dens 124 europæiske butikker i Tyskland.

B.T. har været i kontakt med Esprits danske hovedkvarter, og herfra er meldingen, at man lige nu er ved at orientere medarbejderne og derfor ikke har nogen kommentar for nuværende. 

Men man bekræfter i den danske afdeling, at selskabet er blevet erklæret insolvent.

Planen er, at forretningerne indtil videre skal holdes åbne, mens man arbejder på en rekonstruktion af selskabet.