Hos Claus Holm er der ingen slinger i valsen. Han var en af de første på airfryer-bølgen, og det er han stolt af.

Det er han på trods af, at madanmelder Søren Frank har været ude at kritisere airfryeren.

Det sker i forbindelse med en kommentar, madanmelderen har skrevet i Berlingske. Her retter han både sigtekornet mod folk, der bruger det populære køkkenredskab, men også flere af dem, der har fremmet kendskabet til det.

»Hvis det var fysisk muligt, er jeg ikke i tvivl om, at airfryerfolket også ville ordne deres sexliv i airfryeren,« skriver Søren Frank blandt andet og uddyber, at således har kendiskok Claus Holm en kogebog, der hedder 'Mere kærlighed i skuffen'.

B.T. har talt med Claus Holm om, hvad han synes om nogle af Søren Franks konklusioner, men allerhelst vil kokken tale om dem, det ifølge ham i virkeligheden drejer sig om:

»Det her handler jo om almindelige mennesker, som får lov til at lave mad på en nem måde,« siger han og fortsætter:

»Der findes massevis af mennesker derude, som ikke laver mad. De får mod af at være i en Facebook-gruppe med gode tricks, og så kan de måske nemmere komme i gang med en airfryer.«

Gruppen, Claus Holm taler om, er 'Airfryer Opskrifter, Tips og Tricks', hvor mere end 300.000 danskere er medlemmer.

Søren Frank er hverken imponeret over airfryeren, eller mange af de opskrifter man finder til den.
Søren Frank er hverken imponeret over airfryeren, eller mange af de opskrifter man finder til den. Asger Ladefoged

For en af dem, Søren Frank langer ud efter, er nemlig Britt Andersen, som også er kendt som airfryer-dronningen, og som har startet den populære Facebook-gruppe.

»I virkeligheden gider jeg ikke gå ind i en masse fnidder, men der er over 300.000 danskere, der er med i Britts gruppe, og det er for dem, jeg udtaler mig. De skal bare blive ved med at gøre det, de gør. De gør det skidegodt.«

Sådan lyder det fra Claus Holm, der tager hatten af for det, Britt Andersen har formået at opnå.

»Jeg synes bare, at det Britt har gjort er helt utroligt flot. Hun fortjener ros,« siger Claus Holm og fortsætter:

»Jeg synes ikke, det er okay at lange ud efter så stor en gruppe mennesker og skære alle over en kam.«

Derudover synes kokken også, at det mildest talt er mærkeligt at koble menneskers sexliv med et køkkenapparat.

Ifølge ham er airfryeren en trend i madverdenen, som man har set mange eksempler på før.

Der var pizza-ovnen, microbølgeovnen, stegesoen, termoblenderen, og man kunne blive ved, tilføjer han.

»Det her er jo bare den seneste, og jeg synes det er et rigtig godt redskab, som jeg er stolt af at være med til at fremme.«

Noget af det Søren Frank indvender er, at man ikke kan finde en opskrift, som er bedre at lave i airfryeren end på den traditionelle vis. Er du enig med ham i det?

»Jeg synes, man kan lave nogle rigtig gode ting i airfryeren. For eksempel synes jeg, at et andelår - det kan både være confiteret men også almindeligt - bliver megagodt i en airfryer,« siger Claus Holm og fortsætter:

»Derudover laver jeg ofte fire surdejsboller i den til min kone og jeg. De bliver virkelig gode. Sprøde udenpå og saftige inden.«

For Claus Holm er det vigtigt at sige, at airfryeren er et redskab, som man kan bruge som supplement til et køkken. Men det er den altså også god til, understreger han.

Har du lyst til at starte med at investere, men ønsker ikke at bruge timevis på at læse op, så frygt ej. I seneste afsnit af Spar Kassen får du den helt simple indføring, som selv børn kan forstå.

Lyt med på Spotify, Apple Podcast eller herunder: