Flere har udtrykt deres undring på sociale medier. Hvorfor er det, man allerede kan se tændte julelys i Odenses centrum med over fyrre dage til 1. december?

Og da B.T. for nylig talte med direktør for Odense Cityforening Peter Bøgholm var der da også stillet en helt anden situation i skue.

Her beroligede direktøren nemlig med, at selvom man kunne se lysene blive hængt op i hele byen, så var det altså først fra 13. november, der blev tændt for dem.

Flere odenseanere har dog bemærket, at lysene løbende har været tændt aften og morgen, og den tidlige julestemning har sågar nået helt til den berømte Instagrammer Anders Hemmingsens profil.

Julelysene pryder også Klaregade, men det er altså først officielt fra 13. november, at man konsekvent vil se tændte lys.
Julelysene pryder også Klaregade, men det er altså først officielt fra 13. november, at man konsekvent vil se tændte lys. Foto: Amanda Kieler
Vis mere

Derfor har B.T. igen rettet henvendelse til Cityforeningens direktør for at høre, om man alligevel ikke kunne vente med at tage hul på festlighederne. Han har svaret i et skriftligt svar, at det ikke er utålmodighed, der gør sig gældende.

»De testes indimellem i afsnit i forbindelse med ophængningen. Det hele tændes samlet 13. november klokken 17,« lyder det altså endnu engang fra direktør Peter Bøgholm.

Han har tidligere fortalt, at der i år vil være endnu flere lys at glædes over, hvis man er odenseaner med hang til julehygge.

I år har man nemlig investeret en million ekstra kroner i lysene, for de skal dække et nyt område.

»Vi vil med julebelysningen vise, at byen nu hænger sammen igen fra Nedergade til Vestergade, og at man ikke længere skal over en firesporet motorvej. Det glæder vi os rigtig meget til,« siger Peter Bøgholm.

I samme forbindelse kunne Cityforeningens direktør også afsløre, hvor meget det kræver bare for at pynte det store træ, der hver jul pryder Flakhaven.

For at sætte det store træ op og pynte det med de mange lys, skal man både bruge en vindmølletransport og flere dages arbejde for to mand.

Udover lysene i gågaden og over området, hvor den gamle Thomas B. Thriges Gade lå, vil der desuden være en lysfestival i Kongens Have med madboder, koncerter og lysskulpturer.