Den 20-årige amerikanske TikTok-stjerne Zoe Laverne er kommet i SoMe-vælten.

For en uge siden kom hendes datter Emersyn til verden, og her annoncerede Zoe Laverne fødslen med et nu slettet Instagram-opslag af den nyfødte datter, hvor hun i teksten til billedet havde skrevet, at man i hendes profiltekst kunne finde et link til »mere eksklusive billeder«.

For 15 dollar – lige under 100 danske kroner – kunne man således købe sig adgang til nogle af mor og datters »første billeder sammen«, samt »ekstra særlige øjeblikke under fødslen«, skriver Insider.

Den mulighed blev ikke taget godt imod af hverken influencerens 2,7 millioner Instagram-følgere eller 21,5 millioner TikTok-følgere, der kritiserede Zoe Laverne for at udstille datteren til egen profit.

Men nu svarer den 20-årige TikTok-stjerne for første gang på kritikken.

»Det her er min første gang som mor, og under min graviditet fik jeg en masse dødstrusler, hvor folk sagde, at de ville slå hende ihjel, og folk sagde, at de håbede, hun døde. Det var meget, meget skræmmende,« starter Zoe Laverne sin forklaring i en video på sin TikTok-profil.

Betalingsmuren skulle derfor holde de ondsindede følgere ude.

»Jeg vidste ikke, hvad ellers jeg skulle gøre, så kun mine følgere så hende og ikke de mennesker, der hater. Så besluttede jeg sammen med mit hold, at hvis jeg lavede et link, og folk skulle betale 15 dollar for at se hende, så ville de mennesker, der hater og sender hende dødstrusler, ikke bekymre sig nok om at se hende til at betale, så kun mine følgere, der rent faktisk støtter og elsker mig, ville betale for at se hende.«

Dawson Day og Zoe Laverne blev juridsk gift få dage efter fødslen af deres datter Emersyn.
Dawson Day og Zoe Laverne blev juridsk gift få dage efter fødslen af deres datter Emersyn.
Vis mere

Hurtigt efter opslaget var ude gik det dog op for TikTok-stjernen, at det virkede forkert, siger hun, og derfor tog hun billederne ned igen.

I en opfølgende video siger hun dog, at hun slet ikke havde lyst til at sælge billederne til at starte med.

Uagtet nåede hun dog at tjene penge på billederne af datteren.

»Alle pengene, jeg fik fra de eksklusive billeder af Emersyn, gemmer jeg til hendes behov: Hendes bleer, hendes vådservietter og selvfølgelig hendes hospitalsregning,« siger Zoe Laverne og understreger uspecifikt, at hun donerer resten af pengene til mødre og børn i nød.

Hun tilføjer i videoen, at fødslen var kompliceret – og i Amerika derfor også dyr.

Hun selv var tæt på at dø, da hendes moderkage sprang under fødslen, der endte med akut kejsersnit, ligesom datteren oplevede komplikationer og var indlagt på intensivafdelingen for nyfødte efterfølgende, fortæller influenceren.

Zoe Lavernes lidt mere end en uge gamle Emersyn har hun med datterens far, den 20-årige Dawson Day.

Han annoncerede ligeledes fødslen med et Instagram-opslag – der dog har fået lov at blive på hans profil – hvor han henviste til, at man kunne købe adgang til billeder af datteren.

»Jeg beklager så meget, hvis jeg har stødt nogen, jeg forstår godt, at folk kan blive oprørte over det eller har tænkt, at jeg ville sælge billeder af min baby, det ville jeg aldrig gøre, jeg tænkte ikke på den på den måde,« slutter Zoe Laverne sin undskyldningsvideo.