I en alder af 94 år har mange af ens venner ofte forladt denne jord af alderdom, og tabene kan være svære og nedslående. Det er imidlertid aldrig for sent at få nye venner, og det har Svend Åge Petersen fra Ballerup for nylig oplevet.

Da han i sidste uge sad på det lokale pizzeria i Ballerup og spiste sin yndede flæskestegssandwich, skulle han få en oplevelse for livet i sit livs efterår.

Mille Løkken Schoop havde taget sin søn med på selvsamme pizzeria, og da hun så Svend Åge sidde alene ved et bord med sin kørestol, tog hun affære og gjorde det, der ligger hende meget på sinde: at yde omsorg og hjælp til mennesker, der har brug for det.

Mens Mille Løkken Schoop og sønnen ventede på deres mad, satte de sig over til Svend Åge Petersen, og mødet mellem dem blev hurtig en god oplevelse for begge parter.

»Vi snakkede i 10 minutter, og det var rigtig hyggeligt. Vi grinede allerede fra første færd, og han blev super glad for selskabet. Han sagde, han ikke havde mange venner, og jeg ville gerne være hans ven,« siger Mille Løkken Schoop til BT.

»Vi talte om, hvor han kommer fra, hvad han er vant til at lave, gamle dage, hans uddannelse, hans forældre. Vi kom vidt omkring på de 10 minutter. Han var sjov og imødekommende. Man kunne godt mærke, at han nød at snakke med os.«

Oplevelsen med Svend Åge Petersen blev fantastisk for Mille Løkken Schoop, der lavede et længere opslag på Facebook om sit møde med den 94-årige herre. Heri opfordrede hun folk til at melde sig med hjælp, da Svend Åge, ifølge Mille, er overladt til systemet og har brug for nogle hænder i sin lejlighed i Ballerup.

Opslaget på Facebook er blevet delt over 2.000 gange, har fået over 4.000 likes og mere end 400 kommentarer. En kæmpe respons på et opslag, som Mille Løkken Schoop aldrig havde forventet.

»Jeg clearede opslaget med Svend Åge. Man ved aldrig, hvad folks reaktioner på sociale medier er. Det er meget overvældende med alle de reaktioner. Det har fuldstændig taget overhånd. Det, jeg har det dårligst med, er, at jeg ikke kan nå at svare alle sammen,« siger Mille Løkken Schoop, der har to børn.

Siden deres møde over flæskestegen på det lokale pizzeria har de nye venner set hinanden flere gange. Og hvert et minut i hinandens selskab har været fuld af sjove stunder.

94-årige Svend Åge Petersen har benprotese, men han er fortsat frisk på livet og har som mål at gennemføre endnu et orienteringsløb.
94-årige Svend Åge Petersen har benprotese, men han er fortsat frisk på livet og har som mål at gennemføre endnu et orienteringsløb. Foto: Privat
Vis mere

»Jeg laver meget fis med ham, og han er med på den. Hvis man tager meget med humor, bliver det hele bare sjovere. Det er min filosofi. Vi giver meget highfive. Vi laver sjov, og jeg kalder ham for moviestar. Han synes, det hele er skidesjovt,« fortæller Mille Løkken Schoop, der tager Svend Åge med ud i det blå.

»Vi har gået ture og siddet på bænke rundt omkring. Og så vil han rigtig gerne på besøg i Den Blå Planet. Det er meget ’loose’ at være sammen med ham. Det er sjov og ballade. De små ting i livet, man er taknemlig for.«

En af de ting, Mille efterspurgte hjælp til, var at få sat ribber op i Svend Åge Petersens lejlighed. Og det har båret frugt, får nu kan den aldrende herre igen træne kroppen. Hans mål er atter at deltage i et orienteringsløb, som han har hundredvis af på CV’et.

»Det er helt vildt, at han stadig vil deltage i et løb. Tænk at have mål og drømme, når man er 94 år,« siger Mille Løkken Schoor.

94-årige Svend Åge Petersen fra Ballerup har deltaget i et utal af orienteringsløb gennem sit lange liv.
94-årige Svend Åge Petersen fra Ballerup har deltaget i et utal af orienteringsløb gennem sit lange liv. Foto: Privat
Vis mere

Hun fortryder på ingen måde, at hun har fået en ny ven, der nærmer sig den imponerende 100-års-milepæl. Mille Løkken Schoor elsker at yde støtte.

»Den anerkendelse, man kan give et andet menneske, giver mig meget. Få et andet menneske til at føle sig godt tilpas. Han er meget taknemlig og meget glad,« fortæller hun og har et klart budskab med sin historie.

»Hvis jeg bare kan vække lidt i folk, at en smule hjælp til mennesker, der har brug for det, også hjælper, så er jeg meget glad.«