Husker du 'Danmarks grimmeste juletræ'?

Den lille nordjyske by Aars fik i 2017 stor opmærksomhed for deres skæve juletræ i bymidten, som var blevet sat op ved en fejl.

Aars handelsstandsforening, der stod bag 'jule-skræmslet', som det blev kaldt, havde dog nok selvironi til at tage kritikken med et smil, og i dag går man faktisk efter at finde et juletræ, der stikker ud.

I 2018 valgte man et afpillet 'abe'-træ, i 2019 vendte man juletræet på hovedet, og i år har man opstillet et dødt 'virus'-træ (Se de tidligere træer længere nede i artiklen):

Juletræet i Aars er netop sat op.
Juletræet i Aars er netop sat op. Foto: Privatfoto
Vis mere

Jørgen Sørensen, fra Aars handelstandsforening har onsdag netop sat det nye træ op på byens torv. Han beklager over telefonen, at træet fik knækket et par grene under transporten ude fra skoven, men ellers er det gået lige efter planen.

»Jeg fik allerede øje på træet i sommer. Nålene er røde, og det har en form for grand-virus, så det er gået ud. Så tænkte jeg, det var oplagt med et 'corona'-træ,« lyder det fra Jørgen Sørensen, der har aftalt med Aars skole, at eleverne skal dekorere træet med coronavirus-inspireret pynt.

»Nu er 5.-8. klasserne jo sendt hjem, så der er endnu ikke helt styr på, hvad vi gør, men vi skal nok finde på noget. Folk griner af mig, og jeg får nok ikke ros alle steder, men det lever jeg med,« fortæller Jørgen Sørensen med et grin.

For Aars er de grimme juletræer, da også de senere år blevet en sand turistattraktion - som Jørgen Sørensen siger 'Vi er en lille by, men mange har hørt om vores skøre juletræer - desværre bliver det svært at lokke turister til i år.

Sådan så juletræet i Aars ud i 2017, 2018 og 2019.
Sådan så juletræet i Aars ud i 2017, 2018 og 2019. Foto: Privat
Vis mere

Aars ligger nemlig i Vesthimmerlands kommune, hvilket betyder, at de lige nu er en del af den nordjyske corona-nedlukning ovenpå udbruddet på mink-farmene. Det tager Jørgen Sørensen dog indtil videre roligt:

»Folk har spurgt mig i løbet af året, hvad vi ville finde på i år, og selvom vi jo desværre kæmper med en coronavirus, så skulle vi selvfølgelig have et træ.«

Og hvad siger folk så til, at Aars igen i år har placeret et grimt træ i bymidten?

Skuespiller Per Pallesen, der er vokset op i Aars, griner, da B.T. fortæller ham, at årets juletræ nu er sat op.

Per Pallesen er vokset op i Aars.
Per Pallesen er vokset op i Aars. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det er mange år siden, at han flyttede, men Per Pallesen har stadig en stærk tilknytning til byen, hvor der både findes en 'Per Pallesens plads' og et kæmpe gavlmaleri af hans 'Matador'-karakter Tjener Boldt'.

Per Pallesen har flere gange været forbi for at se de grimme juletræer, og han synes, det er sjovt.

»Nu er det jo blevet en trend. Folk forventer, at der er et sjovt juletræ, det er en turistattraktion. Jeg har været forbi et par gange, og det er sgu meget sjovt, og jeg må medgive, de er fandme grimme.«

Bare fordi man kommer fra Aars, behøver man dog ikke selv at have et grimt juletræ.

»Jeg har altid selv en almindelig rødgran - og jeg går efter det pæneste,« slår Per Pallesen fast med et grin.