Danskere med et Netflix-abonnement kan spare helt op til 89 kr. hver måned ved at købe abonnementet i tyrkiske lira i stedet for danske kroner. Det er helt lovligt, og indholdet er præcis det samme. Det skriver Bredbånd.dk.

I sidste uge viste en stor analyse fra Comparitech, at vi i Danmark betaler nogle af verdens dyreste Netflix-abonnementer. Det skyldes, at den store streamingtjeneste sætter priserne efter købekraften i hvert land.

Ifølge analysen har Tyrkiet verdens billigste Netflix-abonnementer. Omregnet til danske kroner kan et basisabonnement købes for bare 17 kr. om måneden i Tyrkiet.

Standard-abonnementet, som mange danskere har, koster blot 30 kr. mod 99 kr. i Danmark, mens Premium-abonnementet kan erhverves for blot 40 kr. om måneden. I Danmark koster det 129 kr.

Og priserne er som nævnt ikke kun forbeholdt tyrkerne.

Ifølge Bredbånd.dk kan danskerne helt lovligt benytte sig af de billige abonnementer, der stadig giver adgang til dansk Netflix med danske undertekster.

Forklaringen er, at Netflix trækker pengene for abonnementet i den valuta, der var gældende, da kontoen blev oprettet, mens indholdet altid bliver tilpasset til det land, brugeren logger ind i.

Derfor kan danskere oprette en Netflix-konto, hvor pengene trækkes i tyrkiske lira. Se hvordan i videoen herover.