De mørkeblå jakkesæt fylder godt ud i den runde cirkel. Enkelte steder er de brudt af en lysere blå eller hvid farve. Sågar noget rødt kan ses.

I midten er der en slags dekoration i efterårets farver repræsenteret ved græskar, grønne planter og brune og gullige blade.

Billedet viser et helt typisk topmøde fra EU. Den slags, man som journalist eller almindelig borger kan have svært ved at finde særlig begejstring for.

Og selv om vores egen statsminister, Mette Frederiksen, den tyske kansler, Angela Merkel, den franske præsident, Emmanuel Macron, den britiske premierminister, Boris Johnson, og EU-præsidenten, Donald Tusk, kan ses på billedet, er det ikke de magtfulde personer, der gør, at billedet er gået viralt.

Det skyldes, at en person på Twitter med få tusinde følgere har lagt mærke til noget helt særligt.

Sophia Armen hedder hun. Hun er fra Mellemøsten. I 20'erne. Og nu indehaver af et gedigent viralt hit.

Nyhedsbureauet Reuters har lagt billedet på deres Twitter-profil med teksten: 'EU-ledere: ført sammen af brexit, splittet over meget andet'.

I et retweet skriver Sophia Armen ganske tørt: 'Det eneste, jeg ser, er hummus.'

Og det har vakt genklang på sociale medier. For folk kan ikke lade være med at se det samme som Sophia Armen – især ikke efter hun har påpeget det.

Mere end 220.000 personer har liket opslaget, der lørdag og søndag går sin sejrsgang på det sociale medie.

Vi har til sammenligning fundet nogle billeder af hummus i vores arkiv. Og så kan du selv bedømme, om du er enig med Sophia Armen og de hundredtusindvis andre på sociale medier.

Og hvem sagde, at det er svært at få folk til at gå op i EU?

Hummus
Hummus Foto: Dzinnik Darius
Vis mere

Hummus i forskellige former.
Hummus i forskellige former. Foto: Barbara Neveu
Vis mere