Det er en rigtig dum idé at tjekke sin telefon, mens man kører bil. Det bør de fleste være klar over. Men skulle du stadig mene, at du godt kan håndtere din telefon samtidig med, du eksempelvis kører bil - eller sågar bare at gå på gaden - så kan det være, du skal læse videre og se videoen her i artiklen.

Det skaber nemlig potentielt store problemer, hvis man er mere opmærksom på sin telefon end på sine omgivelser. Dansk politi har mange gange været ude og advare mod at bruge telefonen, når man kører bil. Og så kan mange nok huske Sikker Trafiks 'Kør bil, når du kører bil'-kampagne, hvor fokus er på, hvor farligt det kan være, at bruge tid på alle mulige andre ting end at køre bil, når man er på vejene.

Sikker Trafiks kampagne spillede på den potentielle tragedie, der kan vente folk, der har øjnene på smartphonen i stedet for vejen. Men nu har en anden kampagne med samme budskab fået stor opmærksomhed verden rundt.

Woody

Kampagnen stammer fra Sydafrika og har sloganet 'It Can Wait'. Og den er på ganske kort tid blevet populær verden over.

I videoen, som ligger på Youtube, ser man flere forskellige klip med personer, som går på gaden med deres smartphone i hånden. Det, der er fælles for alle de forskellige klip, er, at samtlige personer ikke helt kan håndtere at gå på gaden og se på deres smartphone samtidig.

Og det er, lad os bare være ærlige, ret sjovt at se på. Ikke mindst fordi de mange smartphone-optagede personer kommer til at dumme sig - men uden at komme for alvor til skade.

USA-TRUMP

Og her kommer budskabet så ind. For når det kan være svært - omend ikke livsfarligt - at se på sin smartphone, når man går på gaden, så kan det være direkte livsfarligt at køre bil, mens man er optaget af telefonen.

Og det budskab fra Western Cape Government i Sydafrika har fået stor succes med i deres kampagne.

Du kan selv se den dramatiske slutning på videoen øverst i artiklen.

SMS

Hitter på Facebook