Har du nogensinde 'liket' noget på Facebook? Nu bliver det en lille smule mere komplekst - og nuanceret.

I mere end ti år har du kunnet 'like' ting på Facebook. Har din fætter fået et nyt job? Like. Har din veninde lige født? Like. Men hvad gør du, hvis din bedste ven skriver, at han lige har mistet sin mor?

Det dilemma har Facebook nu gjort noget ved. 'Tommel op'-funktionen går på pension og bliver erstattet af noget helt nyt.

Beslutningen om at lade den klassiske 'like'-knap pensionere, blev truffet for omkring et år siden. Som erstatning får brugerne i stedet den helt nye funktion ved navn Reactions, som kan tages i brug inden for de næste par uger.

Det skriver Bloomberg.

MARKZUCKERBERG-BABY/front

'Elsker', 'Haha' og 'Vred'

Reactions opstod på baggrund af brugernes ønske om en 'dislike'-knap. Men en 'dislike'-funktion blev hurtigt afvist, fortæller Facebooks ledende produktchef, Chris Cox, til Bloomberg.

En sådan knap ville føre for meget negativitet med sig, lød begrundelsen.

I stedet giver Reactions dig muligheden for at udtrykke dine følelser lidt mere nuanceret i stedet for blot at 'synes godt om' noget. Nu kan du nemlig vælge mellem 'love', 'haha', 'wow', 'sad' eller 'angry' - foruden den almindelige 'synes godt om'.

»Du kan elske noget, du kan være ked af noget, du kan grine højt af noget. Vi ved, at folk med telefoner ikke kan lide at bruge tastarurer, og vi ved, at 'like'-knappen ikke altid giver dig muligheden for at udtrykke det, du gerne vil,« lyder det fra Chris Cox til Bloomberg.

baby

Klar inden for nogle uger

Der var oprindeligt endnu en knap med navnet 'yay', men den blev valgt fra, da den forvirrende testbrugerne.

Reactions kommer brugerne til at kunne finde der, hvor 'tommel op'-funktionen sidder nu på mobilen. Ved at holde fingeren på knappen i lidt længere tid, dukker de nye muligheder op.

Den præcise dato for de nye reaktioner er ifølge Chris Cox endnu ikke fastlagt, men skulle gerne ske inden for 'de næste par uger'.

Øverst kan du se, hvordan de nye Reactions kommer til at se ud.

SMS

Hitter på Facebook