Tirsdag blev verdens 50 bedste restauranter kåret ved en prisuddeling i Singapore.

Flere iagttagere havde spået Noma en mulig førsteplads, men sådan gik det desværre ikke. Til gengæld endte både restaurant Noma og Geranium i den prestigefyldte top 5.

Således fik Noma en flot andenplads, og samtidig blev restauranten den højest placerede nye restaurant nogensinde. Det sker, fordi Noma genåbnede i 2018 på en ny lokation, og derfor tæller den altså som en ny restaurant.

Restaurant Geranium, med kok Rasmus Kofoed i spidsen, kunne bryste sig af en flot placering. Geranium fik nemlig en femteplads på listen, mens den sidste år fik en 19. plads.

Grundlægger af Noma, René Redzepi.
Grundlægger af Noma, René Redzepi. Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Vis mere

Verdens bedste restaurant blev den franske restaurant Mirazur, der sidste år fik en tredjeplads. Restauranten fik også tidligere i år tre Michelin-stjerner.

Kåringen fandt sted på baggrund af bedømmelser fra 1040 dommere, og hver dommer har afgivet ti stemmer på restauranter, som vedkommende har besøgt mindst én gang i løbet af de seneste 18 måneder.

For at forklare Geraniums store spring op ad ranglisten peger kok og medejer af Geranium Rasmus Kofoed selv på, at der er et stort fokus på, at medarbejderne i restauranten trives - og at der er tid til at fordybe sig i gastronomien.

»Vi er blevet meget gode til at nyde nuet, mens vi arbejder, og for os er det ikke et arbejde. Det er en måde at leve på,« siger Rasmus Kofoed til Ritzau.

Rasmus Kofoed fra restaurant Geranium
Rasmus Kofoed fra restaurant Geranium Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Vis mere

»Det er blevet et sted i større balance - med plads til at have familie og børn. Vi har fået en god balance, og det giver overskud, ro og tid til fordybelse i maden og servicen,« tilføjer han.

Han ser det ikke som et problem, at han og holdet bag Geranium - modsat sidste år - skal dele opmærksomheden med en anden dansk restaurant.

»Det er fantastisk for Danmark, at der nu er to restauranter på listen over verdens bedste - og så i top-fem,« siger Rasmus Kofoed til Ritzau.

Restaurant Noma var slet ikke på listen sidste år grundet den midlertidige lukning og relancering af restauranten, men fire gange tidligere, i 2010, 2011, 2012 og 2014 har Noma vundet prisen som verdens bedste restaurant.

Noma blev efter lukningen, som varede fra februar 2017 til februar 2018, genåbnet i nye lokaler på Refshaleøen i København.

Med flytningen har Noma indført et nyt koncept, hvor menuerne ændrer sig markant fra sæson til sæson.

Mens Noma har to Michelin-stjerner, har Geranium tre af de eftertragtede stjerner. Geranium er dog aldrig blevet kåret som verdens bedste restaurant.

I livebloggen herunder kan du følge hele kåringen af verdens 50 bedste restauranter, der fandt sted tirsdag sidst på eftermiddagen dansk tid.