Forudså en 10 år gammel Disney-film coronavirussen?

Næppe. Men internettet er alligevel gået i selvsving over et pudsigt sammentræf, som har ligget og ulmet siden filmens premiere i 2010, og som pludselig sætter den i et helt nyt lys.

I Disney-versionen af brødrene Grimm-eventyret Rapunzel, 'Tangled', er den blonde pige med det ustyrligt lange hår nemlig spærret inde i et tårn og isoleret fra omverdenen, ligesom mange andre er under den aktuelle pandemi. Bortset fra det med tårnet.

Og hvad er det så, hun isoleres fra? Det er såmænd - i ramme alvor - Corona.

'Tangled', der på dansk har fået den mundrette titel 'To på flugt - et hårrejsende eventyr', er i forvejen uhyggeligt relaterbar i denne tid, hvor hovedpersonen Rapunzel blandt andet synger en sang om, hvordan hun gør rent, læser bøger, spiller guitar, sysler og børster hår for at få tiden til at gå i sin isolation.

Og hver dag starter det forfra.

Men det er altså ikke det eneste, som mange nok vil kunne genkende.

Ved ufrivilligt at opholde sig i tårnet isolerer Rapunzel sig nemlig fra kongeriget uden for tårnet - som i filmen hedder Corona.

Selv om de sociale medier i den seneste tid flyder over med folk, der er chokerede over at have opdaget dette sammentræf, så vil det nok være for meget at påstå, at Disney forudsagde corona-epidemien.

Da 'Corona' betyder krone på flere sprog, er det ikke helt chokerende, at man har valgt at give et magisk eventyrrige dette navn i 2010.

Coronavirussen har desuden fået sit navn, netop fordi viruspartiklernes omrids ligner en kongekrone.

Coronavirus har været kendt siden 1930'erne, og den aktuelle afart covid-19 er blot én ud af flere coronavirusser. Også de tidligere epidemier sars og mers er coronavirusser.