Amy Louise er kommet i vanskeligheder, fordi hun fejrede sin søns første fødselsdag med et zombie-tema.

Den australske mor Amy Louise er kommet i strid modvind, efter hun lagde billeder af sin søn på Facebook.

Sønnen Phoenix kunne fejre sin første fødselsdag 31. oktober i fjor - på halloween - og i den anledning valgte moren at få taget nogle billeder med zombie-tema.

På billederne er han sminket som en levende død og mæsker sig med kage, der ligner hjenemasse.

Amanda Queen Photography Vis mere
Amanda Queen Photography Vis mere
Amanda Queen Photography Vis mere

Men billederne er faldet mange andre mødre for brystet, og nu bliver Amy Louise skældt al hæder og ære fra på grund af sit valg af tema, og hun er blevet smidt ud af flere mødregrupper på Facebook.

Det fortæller hun til avisen Daily Mail.

»Jeg vidste godt, det ville ske, men omfanget har virkelig chokeret mig. Jeg har fået at vide, at jeg er en dårlig mor, at jeg har skadet hans mentale helbred og at det ville gøre ham syg at spise kage fra jorden«, siger hun til avisen.

Amanda Queen Photography Vis mere

Baggrunden for billederne er imidlertid ikke kun at drengen er født på halloween. Fødslen, der foregik i Amy Louises hjemby Brisbane, var yderst dramatisk og uhyggeligt tæt på at ende i tragedie.

I et følelsesladet indlæg på den australske hjemmeside Kidspot beskriver hun, hvordan drengen var død ved fødslen, og hun panisk måtte se læger og sygeplejersker kæmpe for at få liv i drengen. Efter 13 minutters mareridt lykkedes det endelig, men drengen blev straks ført væk til intensivafdelingen, og først fire dage senere fik hun lov til at se hans ansigt og holde ham i sine arme.

»Han var smuk - 3,5 kg perfektion lige der på mit bryst. 'Jeg elsker dig, min zombie-baby', sagde jeg, mens jeg kyssede hans behårede hoved«, skriver Amy Louise.

»'Hvad er hans navn', spurgte sygeplejersken mig. Vi havde tænkt over det bedste navn til vores lille mirakel, 'Phoenix', sagde jeg. Vores lille baby, som rejste sig fra asken - det var perfekt«, skriver hun på Kidspot.

Amanda Queen Photography Vis mere
Amanda Queen Photography Vis mere

Men den baggrundshistorie gør det på ingen måde i orden at lave en zombie-fotoserie, mener mange af kvindens kritikere.

»Jeg blev kaldt klam, morbid og krænkende over for mødre, som har mistet deres babyer. Jeg blev beskyldt for at tage for let på en tragedie og være en ufølsom person«, siger hun til Daily Mail.

»Jeg fik at vide, at jeg ikke skal joke med så forfærdelige ting, og en kvinde sagde endda: 'Jeg ville ønske, du havde mistet din søn, for så ville du måske vide, hvordan det her føles'. Så blev jeg fjernet fra to mødregrupper for at poste disse 'upassende og grusomme. billeder. Det chokerede mig, hvor brutale folk var efter alt, vi har været igennem«, lyder der fra australieren.

Amanda Queen Photography Vis mere

Hun svarer tilbage, at andre mødre ikke skal være så hurtige til at dømme, og hvis de ikke bryder sig om, hvad andre gør, kan de passende holde det for sig selv.

»Ingen interesserer sig for, om du er oprørt, bare lær at scrolle forbi det. Verden er så pakket ind i vat i disse tider, man kan ikke nyse, uden en eller anden mor er oprørt over det. Jeg vil gerne bede disse 'perfekte mødre' om at tage en dyb indånding og holde op med at dømme andre for deres valg. Det påvirker ikke jer, så hold for helvede kæft«, lyder den bramfri opfordring.

Billederne fra fotoserien er venligst udlånt af Amanda Queen Photography. Se hendes hjemmeside her og hendes Facebook-side her.