Det sendte chokbølger gennem Forenede Arabiske Emirater, da en flok smukke, unge kvinder i forrige uge blev fotograferet komplet nøgne på en balkon i det konservative muslimske land.

Flere af de omkring tocifrede antal ukrainske modeller blev anholdt, efter billeder fra nøgenstuntet begyndte at florere på sociale medier.

En af dem var 23-årige Irina Sotulenko, som nu – gennem sin kæreste, Vitalij – fortæller, at hun slet ikke havde lyst til at deltage i den opsigtsvækkende fotosession, men at hun blev tvunget.

Det skriver The Sun.

De nøgne kvinder blev også spottet fra et vindue i en nabobygning, hvor en beboer fangende dem på video.
De nøgne kvinder blev også spottet fra et vindue i en nabobygning, hvor en beboer fangende dem på video. Foto: Instagram
Vis mere

Ifølge Vitalij modtog han inden Irina Sotulenkos anholdelse videobeskeder, hvor hun fortalte ham om billedet.

I videobeskederne, som The Sun har set, siger Irina Sotulenko angiveligt, at hun ikke ønskede at blive fotograferet, men at hun var blevet truet med ikke at få løn, hvis hun ikke medvirkede.

Hun fortæller også, at hun efterfølgende plæderede for, at billederne ikke blev delt på sociale medier på grund af lovgivningen i Forenede Arabiske Emirater.

Men det gjorde de altså alligevel, og ifølge det britiske medie blev mindst 40 kvinder efterfølgende anholdt og tilbageholdt.

De risikerede alle op mod seks måneders fængsel for 'uanstændig opførsel', men blev mandag sendt hjem til Ukraine, efter regeringen i Forenede Arabiske Emirater blev enige om en aftale med de ukrainske myndigheder.

Irina Sotulenko er den første af modellerne, som udtaler sig i sagen.

I videobeskederne til kæresten påstår hun også, at det er en 41-årig mand ved navn Vitaliy Grechin, som stod bag nøgenstuntet.

Hun påstår endvidere, at det var ham, der truede modellerne til at medvirke, og at det var ham, som efterfølgende delte billederne på sociale medier.

Vitaliy Grechin har ikke ønsket at kommentere sagen.