Egyptens minister for antikviteter har bedt landets anklagemyndighed undersøge en video, hvor to danskere dyrker sex på toppen af en pyramide.

Det sker efter offentliggørelsen af en video, hvor den danske fotograf Andreas Hvid og en ukendt kvinde dyrker sex på en af de 4.500 år gamle pyramider ved Giza.

Videoen er nu fjernet fra Youtube, men et billede af danskernes kønsakt kan stadig ses på fotografens hjemmeside.

I en pressemeddelelse oplyser ministeriet, at antikvitetsminister Khaled al-Anani er gået ind i sagen.

»I forhold til den korte video, der har cirkukleret og var offentliggjort i går, som viser to udlændinge der klatrer op på pyramiden ved nattetid, hvorefter de uploader en obskøn scene med dem begge, har antikvitetsminister Khaled al-Anani besluttet at finde ud af sandheden og tage den nødvendige handling,« lyder det i pressemeddelelsen.

Ayman Ashmawy, der er leder af Egyptens antikvitetsprogram, sammenligner videoen med ’en krig mod Egypten’.

»Det er en umoralsk film, som er en fornærmelse mod alle symboler på menneskeheden, specielt fordi den er imod vores moral og værdier,« siger Ayman Ashmawy til den egyptiske avis al-Masry al-Youm ifølge DR.

Samtidig spekulerer Ayman Ashmawy og de egyptiske medier i, om videoen og nøgenbilledet muligvis er en forfalskning lavet i billedredigeringsprogrammet Photoshop.

Det er ikke første gang, at en video med pyramide-porno vækker harme og opsigt. I 2014 blev en lignende video spredt på nettet. Den forestillede angiveligt et russisk par, der dyrkede sex på en af de gamle oldtidsgrave. Det skriver Egypt Independent.

Almindelige egyptere raser også over den lumre video.

»Når du kommer tilbage til Egypten, vil det blive den sidste dag i dit liv,« lyder en af de mange kommentarer på sociale medier.

Det er ikke lykkedes B.T. at komme i kontakt med Andreas Hvid, men han siger til Ekstra Bladet, at han ikke forventer at kunne rejse tilbage til Egypten.

»Jeg vil holde mig ude af Egypten fremover, da jeg sandsynligvis risikerer at blive dømt, hvis jeg tager tilbage,« siger han til Ekstra Bladet.

Den danske ambassadør i Egypten Tomas Anker Christensen siger til DR, at han ikke forventer, at sagen vil udvikle sig yderligere.