Hvad gør du, hvis du har et brændende ønske om at sætte rekord på et socialt medie?

Du finder tegnebogen frem.

Det er i hvert fald den metode, den japanske milliardær Yusaku Maezawa de seneste dage har benyttet sig af, og det har i allerhøjeste grad givet pote.

Den 43-årige rigmand udsendte den 5. januar et tweet, hvor han lovede at betale knap 600.000 kroner til 100 tilfældigt udvalgte personer.

For at komme i betragtning til at blive en af de 100 heldige vindere skulle man blot følge hans Twitter-profil og re-tweete hans budskab.

Og så skete der ellers noget, skriver msn.com.

Yusaku Maezawas opslag er re-tweetet mere end fem millioner gange, og dermed har rigmanden pulveriseret den hidtidige Twitter-rekord, som den amerikanske teengaer Carter Wilkinson satte i 2017 med 3,55 millioner re-tweets.

Samtidig har Yusaku Maezawa fået mere end 10-doblet antallet af følgere på Twitter.

Yusaku Maezawa var også i vælten i september, da det kom frem, at han bliver den første passager på det fartøj, Tesla-milliardæren Elon Musk planlægger at sende til månen i 2023.
Yusaku Maezawa var også i vælten i september, da det kom frem, at han bliver den første passager på det fartøj, Tesla-milliardæren Elon Musk planlægger at sende til månen i 2023. Foto: DAVID MCNEW
Vis mere

Før rekord-tweetet havde han lige godt en halv million følgere.

Nu følger 5,7 millioner mennesker med i hans udskejelser på Twitter.

Yusaku Maezawa, der angiveligt er god for omkring 20 milliarder kroner, har tjent sin enorme formue på webshops som Start Today og Zozotown.

Den stenrige japaner siger, at han vil kontakte vinderne via deres Twitter-indbakke.