Mange har prøvet det. At der pludselig tikker en sms-besked ind på telefonen fra en, du ikke aner, hvem er.

I de fleste tilfælde klares den slags akavede situationer hurtigt. Personen bag beskeden får at vide, at den vist er røget forkert, og der kvitteres med et 'undskyld'. Så er den ude af verden. Men af og til fører den slags hændelser noget helt uventet med sig.

Som eksempelvis da amerikanske Jen Deaderick pludselig modtog en hel stribe af sms'er, hvor en fuldstændig ukendt kvinde 'sang' fødselsdagssang frankeret af flere søde emojis.

Sangen var selvfølgelig ikke til Jen, men afsenderens barnebarn Samiya. Jen Deaderick var så rørt over beskeden, at hun kom i samtale med afsenderen, en kvinde ved navn Opal. Og det udviklede sig til mere end blot de sædvanlige høfligheder, skriver Refinery29.

'Undskyld. Hav en dejlig dag,' svarede Opal, da Jen Deaderick havde gjort hende opmærksom på det forkerte nummer.

Men Jen Deaderick kunne ikke få sig selv til at lade samtalen slutte der.

»Hun havde gjort så meget ud af beskeden med alle de emojis, så jeg ville lade hende vide, hvor fed den (beskeden, red.) var. Og jeg ønskede ikke, at hun skulle sidde flov tilbage efter at have sendt den til den forkerte person,« siger Jen Deaderick til Refinery29.

Derfor svarede hun Opal:

'Jeg ville ønske, min bedstemor stadig levede, så hun kunne sende mig skønne beskeder som denne. Du har allerede givet mig en dejlig dag.'

'Jen, jeg vil med glæde sende dig denne besked på din fødselsdag på vegne af din bedstemor. Vi er alle en, stor familie,' svarede Opal.

Siden gik det slag i slag. Nu står Jens fødselsdag i Opals kalender, og de har allerede udvekslet familiebilleder, fortæller Jen Deaderick på Twitter.

'Min fødselsdag er nu skrevet ind i den anden bedstemors kalender.'

'Den anden bedstemor og jeg udveksler nu familiefotos.'

'Nu har jeg en bedstemor Opal, som vil være der for mig.'

'Det skulle måske noteres, at min nye bedstemor Opal sandsynligvis kun er lidt over ti år ældre end mig. Men det er ikke noget problem.'

Jen Deaderick har i øvrigt fødselsdag 3. juli. Til den tid kan hun se frem til en hilsen med masser af emojis fra sin nye 'bedstemor'.