Det sociale medie Facebook er kommet under kritik efter firmaet har sendt et spørgeskema ud til en række brugere, hvor de adspurgte skulle forholde sig pædofili.

Et ukendt antal brugere blev bedt om at deltage i undersøgelsen, hvor flere af spørgsmålene viste sig at handle om brugernes holdning til pædofili og grooming på det sociale medie.

Det skriver New York Post.

»I en ideel verden, hvor du kunne fastsætte Facebooks retningslinier, hvordan ville du da håndtere det følgende: En privat besked, hvor en voksen mand beder en 14-årig pige om seksuelle billeder?«, lyder således et af spørgsmålene.

Brugerne fik blandt andet valgmulighederne 'Det skal være tilladt, og jeg vil gerne se det' og 'Det skal være tilladt, men jeg vil ikke se det'.

Facebook bliver nu kritiseret for at stille spørgsmål om noget, der er så himmelråbende sygt - og ulovligt - og beskyldes for at legitimere pædofili og grooming af mindreårige piger.

Spørgeskemaet blev bland andet sendt til Jonathan Haynes, som er redaktør på den engelske avis The Guardian.

»Er hemmeliggørelse det bedste, Facebook kan tilbyde her? Ikke, du ved, at man kan ringe til politiet?«, skriver han på Twitter.

Mark Zuckerberg erkendte i går, at spørgeskemaet aldrig skulle være sendt ud, og det er nu blevet fjernet.

I et skriftligt svar til New York Post skriver Facebook, at spørgeskemaet er blevet fjernet, fordi det handler om indhold, der i forvejen er forbudt på det sociale medie, og aldrig vil blive tilladt.