Lyt til artiklen

Det sendte chokbølger i hele fodboldverdenen, da Christian Eriksen faldt om under landskampen mod Finland i lørdags og måtte modtage livreddende hjertebehandling på banen.

Efterfølgende har der været stor debat om, hvor eksplicitte billeder tv og presse har kunnet tillade sig at vise fra den ubehagelige episode. I den anledning er et særligt billede gået viralt.

Det er et billede fra Instagram-profilen memezar, som også flere kendte danskere  - blandt andre Sara Bro, Sofie Østergaard, Mille Dinesen og Sarah Grunewald - har delt.

Billedet indeholder en guide til, hvordan man yder livreddende brystmassage, ledsaget med teksten: 'Efter hvad der skete for Christian Eriksen i dag.. Så er det de her billeder, der burde gå viralt'.

Tv-stationerne Viaplay, NRK og BBC har fået heftig kritik, efter de viste længerevarende billeder af Christian Eriksen, som fik udøvet førstehjælp under landskampen, ligesom billeder af Christian Eriksens grædende kæreste Sabrina, som blev trøstet af Kasper Schmeichel og Simon Kjær, har været til debat.

Men det nye virale billede bærer budskabet, at man burde fokusere på at udbrede kendskabet til den førstehjælp, der bragte landsholdsstjernen til live igen.

Det var landsholdslægen Morten Boesen, der hurtigt blev kaldt til den kollapsede Christian Eriksen, og som måtte yde ham livreddende hjertebehandling i form af brystmassage og et stød fra en hjertestarter.

Christian Eriksens tilstand er nu stabil, og han har været i kontakt med flere af sine fodboldkollegaer. Han er fortsat indlagt på Rigshospitalet til efterfølgende undersøgelser.