Togturen hjem fra Aalborg Karneval, hvor 85.000 mennesker festede lørdag, blev det rene ventekaos.

»Folk var ret sure over, at togene nærmest ikke kørte, og vi kunne ikke komme op på perronen,« siger Betina Altkemper.

Sammen med sin veninde Julie Marie Christiansen valgte hun at tage hjem fra karnevallet om eftermiddagen.

Men de var langtfra de eneste, og eftersom der kun kørte et tog i timen – med plads til 250 passagerer – stod folk i timevis og ventede.

»Der var ikke slåskamp, men folk var fulde og trætte og ville gerne hjem. Så folk var rigtig irriterede,« siger Betina Altkemper.

»Folk råbte, at de ikke ville lukke flere ind, fordi der var fyldt, og vi frøs,« siger hun.

Julie Marie Christiansen og Betina Altkemper valgte ikke at lade sig irritere og tog i stedet på bar.

»Her blev vi omkring tre timer sammen med andre karnevalsgæster, inden vi tog toget hjem.«

Betina Altkemper (th) og Julie Marie Christiansen måtte gå på bar og vente, fordi perronen var overfyldt. Foto: Privatfoto
Betina Altkemper (th) og Julie Marie Christiansen måtte gå på bar og vente, fordi perronen var overfyldt. Foto: Privatfoto
Vis mere

Da de efter klokken 23 steg på et tog, var der kommet styr på situationen, og de to veninder fik siddepladser.

Over for avisen Nordjyske beklager den administrerende direktør hos Nordjyske Jernbaner.

»Jeg må lægge mig fladt ned og sige undskyld. Det var langtfra godt nok,« siger Peter Hvilshøj, der er ansvarlig for togdriften fra Aalborg og nordpå.

Han fortæller til avisen, at presset begyndte klokken 17 og fortsatte helt frem til klokken 22, hvor der blev sat tog ind med plads til 500 gæster.

Det er anden gang, at Nordjyske Jernbaner står for at få folk hjem efter det årlige karneval. Årsagen til trafikproppen var, at folk i år valgte at tage tidligere hjem end beregnet, lyder det.

Trusler

Selvom de to veninder ikke oplevede aggressiv vrede, fortæller tillidsmand for lokomotivførerne Jacob Drengsgaard, at hans kolleger måtte stå på mål for grovheder.

»Det skabte naturligvis frustrationer hos folk, der gerne ville hjem, og det betød, at andre kollegaer blevet truet og svinet til af karnevalsgæster,« siger han til Nordjyske.

Selve dagen var en stor succes. Med 85.000 gæster slog karnevallet tilskuerrekord. Det første Aalborg Karneval blev afholdt i 1983.