Tv-vært og komiker Jonatan Spang sender en drillende stikpille til folketingspolitikeren Ida Auken.

I en kommentar på statsministerens Facebook-profil driller den 43-årige komiker nemlig mere eller mindre subtilt den 43-årige folketingspolitiker, der i starten af året skiftede fra De Radikale til Socialdemokratiet.

Det startede, da Mette Frederiksen i mandags slog et billede op fra sit besøg på en indisk skole, hvor hun talte med to af de unge kvinder.

Hertil kommenterede Ida Auken:

'Den måde, de kigger på dig på, Mette. Som om de tænker: 'Nu tror jeg på, at jeg også kan blive premierminister en dag'.'

Dette billede slog Mette Frederiksen op på sin Facebook-profil i forbindelse med sit officielle besøg i Indien, hvor hun og ægtemanden Bo Tengberg besøgte Kendriya Vidyalaya skole og talte med eleverne.
Dette billede slog Mette Frederiksen op på sin Facebook-profil i forbindelse med sit officielle besøg i Indien, hvor hun og ægtemanden Bo Tengberg besøgte Kendriya Vidyalaya skole og talte med eleverne. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Kommentaren vakte en del negative reaktioner, hvor flere i kommentarsporet kaldte det for fedteri og påpegede, at Indien havde deres første kvindelige premierminister, Indira Gandhi, allerede i 1980.

I Danmark blev den daværende socialdemokrat Helle Thorning-Schmidt den første kvindelige statsminister først i 2011.

Tirsdag aften slog Mette Frederiksen så et nyt opslag op på Facebook.

Her ses hun med kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen til landsholdsfodboldkampen i Parken, hvor Danmark kvalificerede sig til VM efter sejren over Østrig.

Og det var her, Jonatan Spang besluttede sig for at sætte sin stikpille ind.

'Den måde, I kigger på mig, Mette. Som om det får mig til at tænke: »Nu tror jeg også på, at jeg kan blive premierminister en dag', skrev komikeren til opslaget, som en direkte henvisning til Ida Aukens udskældte kommentar på statsministerens opslag dagen forinden.

Jonatan Spangs kommentar har dog også fået et par negative kommentarer med på vejen om ikke at være sjov, ligesom den i skrivende stund kun har 710 likes, mens Ida Aukens kommentar til Mette Frederiksens billede fik hele 2.500 reaktioner.