En efterlysning af ejermanden til en pung har fået sat ild under gamle venskaber for ejermanden af pungen: Den tidligere garder Jens Ole Børgesen.

Da Agger Tange Feriecenter i Vestjylland mandag efterlyste ejermanden til en pung, der var fundet bag ved en håndtørrer, havde de næppe forudset, hvad man fik sat i gang.

I pungen lå en kvittering fra den lokale købmand dateret til 18. oktober 1996, to halvtredsører og et billede af en garder i blå uniform.

Men hvem var dog denne garder? Hurtigt henvendte feriecenteret sig til Den Kongelige Livgarde, som straks henvendte sig til sine mange følgere på Facebook.

Efter mere end 6.200 delinger og forskellige bud på, hvem garderen på billedet mon var, henvendte den unge mand på billedet sig til Den Kongelige Livgarde.

Jens Ole Børgesen var den efterlyste garder, og det var rigtig nok hans pung.

Det var hans hustru, der lagde mærke til opslaget på Facebook, og hun gjorde siden hovedpersonen selv opmærksom på efterlysningen.

Pungen havde han mistet, da han og hans hustru, Hanne, tilbage i 1996 som nyforelskede var ved Agger Tange.

»Vi var jo vældig glade for hinanden, og så skulle vi lige på toilettet for os selv. Der må jeg så have lagt pungen fra mig,« siger Jens Ole Børgesen til BT om dagen, hvor han mistede sin pung.

Dengang betød det dog ikke så meget for ham, for der var ikke noget af værdi i pungen. Og han havde helt sikkert aldrig forestillet sig, at pungen ville få ham til at finde sammen med sine soldaterkammerater mere end 20 år senere.

Jens Ole Børgesen, der i dag er 43, var indkaldt ved Livgarden tilbage i november 1994, og var der de næste 12 måneder. Det var også i denne tid, han mødte Hanne, som senere skulle blive hans hustru.

Han havde derfor også Hanne med til den traditionsrige 'Blå Fest', hvor gardere fejrer, at de går fra soldateruddannelse i felten til at gå vagt for dronningen.

Jens Ole Børgesen og hans hustru, Hanne, fra den traditionsrige Blå Fest på Hotel Scandic i Frederikshavn i 1995.
Jens Ole Børgesen og hans hustru, Hanne, fra den traditionsrige Blå Fest på Hotel Scandic i Frederikshavn i 1995. Foto: Privatfoto
Vis mere

Tiden som værnepligtig ser Jens Ole Børgesen tilbage på med stor glæde.

»Jeg var meget glad for min tid ved Livgarden. Jeg ville gerne stå vagt for Dronningen, men jeg stoppede efter værnepligten. Jeg havde ingen intentioner om at komme til Kosovo, selvom jeg blev anbefalet det,« siger Jens Ole Børgesen.

I dag har Jens Ole Børgesen fem børn med sin hustru Hanne.

Tidligere har han forsøgt at samle sin soldatergruppe fra tiden på Garderkasernen i Høvelte, men det har vist sig at være lidt besværligt. Nu håber Jens Ole Børgesen, at opmærksomheden omkring den forsvundne pung kan hjælpe til at få samlet hele soldaterkompagniet.

»Der bliver ligesom rystet lidt op i, at vi kan prøve at finde ud af, om vi skal mødes. Jeg var glad for min soldatertid, og det var jo skønt at se, hvordan gamle soldaterkammerater kunne samles om det her,« siger Jens Ole Børgesen.

I dag er Jens Ole Børgesen selvstændig bygmester på 20. år, men tiden i Livgarden tænker han stadigvæk tilbage på.

»Livgarden lærte mig mange ting. Der er ikke noget, der er så hårdt, at man ikke kommer igennem det, for man har virkelig været presset dengang. Det har betydet rigtig meget for mig. Jeg lærte jo, at livet var meget mere, end det jeg havde oplevet som landmandssøn i Skanderborg,« siger Jens Ole Børgesen.

Han håber nu på, at opmærksomheden kan samle hans soldaterårgang til årgangsparaden 7. maj på Livgardens Kaserne på Gothersgade i København. I 2019 har han og holdet 25 års jubilæum, og der drømmer Jens Ole Børgesen om at samle hele soldaterholdet.

Efterlyseren af pungens ejermand, Agger Tange Feriecenter, har ifølge Nordjyske inviteret Jens Ole Børgesen og hans hustru på et ophold, og det vil den tidligere garder glæde sig til.

»Det er jo fantastisk. Måske skal vi holde vores 25 års jubilæum ved ham,« siger Jens Ole Børgesen.

Her ses Jens Ole med sin hustru, Hanne, som var med ham, da han mistede sin pung på Agger Tange Feriecenter. De to har været sammen siden Jens Oles soldatertid, som startede i november 1994.
Her ses Jens Ole med sin hustru, Hanne, som var med ham, da han mistede sin pung på Agger Tange Feriecenter. De to har været sammen siden Jens Oles soldatertid, som startede i november 1994. Foto: Privatfoto
Vis mere